Indiase Bombay aardappelen
Eigenlijk eet ik helemaal niet zo vaak aardappelen. In de winter maak ik et nog wel eens een stamppot van, maar in de zomer eet ik ze niet vaak. Mijn vader maakte vroeger altijd gebakken aardappeltjes, gewoon met wat zout en gemaakt van nieuwe aardappelen. Lekker vonden wij dat altijd. Deze Bombay aardappelen zijn Indiaas gekruide aardappeltjes uit de oven.
Ik eet deze Bombay aardappelen het liefst bij een stukje vis of kip en dan met een simpele salade er bij. De gekruide aardappeltjes hebben van zichzelf heel veel smaak. Het is ook nog eens een heel makkelijk gerechtje omdat het in de oven bereid wordt.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr aardappelen
2 uien
2 tenen knoflook
2 tl chili vlokken
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
2 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 tl korianderzaad
Olijfolie
Zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen grondig en snij ze in partjes.
Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal.
Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij de aardappelen.
Voeg nu alle specerijen toe en zout naar smaak.
Giet de olijfolie er over heen en hussel het geheel goed door elkaar. Zorg dat de partjes aan alle zijden bedekt zijn met de kruiden.
Bak de aardappelen in ongeveer 30 minuten af. Hussel het tussentijds even door elkaar.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.