Menu
DSC_0055-710x380.jpg

Boekweit pannenkoeken met rood fruit

Boekweit pannenkoeken zijn voor mijn gevoel luchtiger dan gewone pannenkoeken gemaakt met tarwebloem. Als ik pannenkoekenmix van de molen meeneem, zit er ook altijd boekweit in. Boekweit is een plant en dus geen graan, dus boekweit is geheel glutenvrij. In mijn recept heb ik ook tarwe gebruikt, dus deze pannenkoeken bevatten wel gluten, maar je kan ook pannenkoeken maken die geheel van boekweit gemaakt zijn.

De compôte van rood fruit is erg lekker op pannenkoekjes en dan hoef je ook geen suiker of stroop te gebruiken. Ik maakte ze voor mijzelf tijdens de lunch, ik ben een echte pancake lover. Ik kan iedere dag wel pannenkoeken eten en ook op ieder moment van de dag! Maar dat had je waarschijnlijk wel gemerkt 🙂

Ingrediënten voor 8 kleine pannenkoekjes
75 gr boekweit
75 gr zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
2 eieren
Snuf zout
100 gr rood fruit evt. uit de diepvries
Eventueel suiker
1 tl kaneel
2 el water

Zo maak je het
Maak een beslag van het boekweit, het bakmeel, de eieren en het zout.

Zet een pan op het vuur en verwarm de olie hierin.

Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in de pan.

In een steelpannetje verwarm je het rode fruit met 2 el water, eventueel wat suiker en de kaneel.

Serveer de boekweit pannenkoeken met het rode fruit.

Boekweit pannenkoeken

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan