Gevulde portobello

Gevulde Portobello met geitenkaas

Ik hou van paddestoelen en dan het liefst in allerlei soorten. Portobello’s zijn hele grote paddestoelen, die je kunt vullen met allerlei lekkers. Je kan er spinazie in doen, allerlei soorten kaas of vul ze eens met risotto. Voor deze gevulde portobello heb ik geitenkaas en zongedroogde tomaat gebruikt. Echt een super lekkere combinatie. Wij aten deze als voorgerecht samen met wat salade. Maar je kan de portobello ook als hoofdgerecht eten met pasta of risotto erbij. Lekker en heel gezond.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote portobello’s
80 gr zachte geitenkaas
12 zongedroogde tomaatjes + de olie
Handjevol amandelschaafsel
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het steeltje uit de portobello.

Strooi wat peper en zout in de binnenkant van de paddestoel.

Bestrijk de portobello in zijn geheel met olie. Ik heb de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruikt, deze is namelijk lekker kruidig en op smaak gebracht met knoflook.

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze over de paddestoelen.

Verdeel de geitenkaas over de paddestoelen en bak de portobello’s in ongeveer 15 minuten gaar.

Rooster wat amandelschaafsel in een droge pan. Garneer de gevulde portobello met het amandelschaafsel en serveer het met rucola sla.

Gevulde portobello

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (84 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Geitenkaas Paddenstoelen Gezonde recepten Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in