Zalm met witte wijnsaus
Een tip als hoofdgerecht met kerst: deze zalm met witte wijnsaus. Makkelijk om te maken, super lekker en het ziet er hartstikke feestelijk uit. Terwijl de keuken zich vult met de heerlijke geur van zalm en wijn, kun je niet anders dan in de kerststemming komen. Serveer de zalm met witte wijnsaus bijvoorbeeld met deze bloemkoolpuree. Dit recept belooft een feestelijk festijn dat indruk zal maken op vrienden en familie. Cheers op een smakelijke kerst!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr zalmfilet
- 200 ml witte wijn
- 125 ml slagroom
- 25 gr roomboter
- 25 gr bloem
- 1/2 citroen
- 5 gr verse dille
- 1 tl mosterd
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Haal de zalm een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zalm op. Besprenkel met wat olijfolie en breng de zalm op smaak met peper en zout.
Gaar de zalm afhankelijk van de dikte in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak in de tussentijd de witte wijn saus. Smelt hiervoor de roomboter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer totdat er een zanderige roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de slagroom toe.
Laat de saus indikken en breng hem op smaak met de mosterd, peper en zout.
Snijd de halve citroen in dunne plakken en de dille grof. Serveer de zalm met de witte wijnsaus.
Voeg voor de garnering nog wat plakjes citroen en de fijngehakte dille aan de zalm met witte wijnsaus toe.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.