fbpx
Menu

Borrelbrood

Oh wat hou ik toch van Pinterest. Daar kom je echt de leukste ideeën tegen, ook dit idee van het borrelbrood, heb ik daar gespot. Een super simpel idee voor een gevuld brood uit de oven maar ontzettend leuk en lekker. In plaats van kruidenboter kan je ook groene of rode pesto gebruiken. Of gebruik mozzarella in plaats van belegen kaas. Zorg in ieder geval dat je een lekker brood koopt en stop het lekker vol. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is het in de oven te zetten. Ideaal toch? Lekker en makkelijk! I like.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

Ik houd van zulke borrelrecepten die makkelijk zijn en waarmee je meteen een hele kamer vol blij mee kunt maken. Dit is er echt zo eentje. Weinig moeite, groots resultaat.

Ingrediënten voor 1 brood
Lekker rond brood
1 portie kruidenboter of pesto
Stuk belegen kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de pesto of kruidenboter volgens het recept.

Snij het brood horizontaal en verticaal aan. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.

Snij de kaas in plakken.

Verdeel de kruidenboter en de kaas tussen de broodstukken. Prop het lekker vol voor het beste resultaat.

Bak het borrelbrood vervolgens ongeveer 15 minuten af, totdat de kaas lekker gesmolten is.


Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

52 reacties

  • Yvonne Gerrits
    28 januari 2018 om 20:09

    Het was een groot succes !!

  • Hermien Valckenborg
    8 november 2017 om 19:04

    oh dat ziet er lekker uit ik ga het in het Weekend maken

  • Reks
    17 augustus 2017 om 00:41

    Ziet er lekker uit 👍

  • Sandra
    22 maart 2017 om 23:14

    Is een Turks brood ook geschikt?

  • Katrien van de vijver
    22 augustus 2016 om 22:23

    dank u wel voor het super leuk en eenvoudig idee!

  • Joan
    5 juni 2016 om 13:04

    Dank je wel voor het heerlijke recept. Vandaag voor mijn/ons verjaar- trouwdag gemaakt en vinden het zeer geslaagd. Had nog stukjes salami toegevoegd. Het zag er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk! :-)

  • W.Dielissen
    11 april 2016 om 09:36

    Ik wil meer genieten van de lekkere recepten.

  • Sander Postma
    1 januari 2016 om 12:53

    Je kunt ook een knipwit gebruiken, en dat insnijden tot ongeveer een halve centimeter van de bodem.

  • Annette
    30 december 2014 om 18:46

    Ik heb het op mijn verjaardag geserveerd. Wat een succes! Aangezien er geen rond brood te vinden was, heb ik een grote rustieke stokbrood gebruikt. Het oogde heerlijk en smaakte nog beter! Superidee!

  • Dini
    28 december 2014 om 14:47

    Ik heb dit gemaakt voor bij een pan soep en wij hebben onze vingers er bij op gegeten wat is dit lekker zeg.
    Dank je wel voor het delen van dit recept.

  • Rian
    15 december 2014 om 22:08

    Wat leuk! Ook ik kwam het tegen op pinterest en heb het gemaakt, heerlijk!

  • Marieke
    16 november 2014 om 12:05

    Ik heb gisteren zo'n brood gemaakt. Errug lekker, helaas "plukte" ik niet een heel stuk brood, alleen de korst. Heb je daar nog een tip voor?

  • Paul
    18 augustus 2014 om 19:53

    Mmmmm

  • Pauline
    18 juni 2014 om 11:58

    Het kan allebei. Een reeds afgebakken brood is natuurlijk eerder klaar, zodra de kaas gesmolten is, is het klaar.

  • Eva
    18 juni 2014 om 08:38

    Lijkt me heerlijk! Binnenkort eens proberen voor een high wine!
    Gebruik je hiervoor afbakbrood, of brood wat al gebakken is? Wordt het dan niet te donker en hard als het nog eens een kwartier de oven in gaat?

  • Andre
    14 juni 2014 om 22:36

    Ziet er lekker uit hè!

  • Ik
    13 mei 2014 om 18:47

    Lijkt me erg lekker, op hoeveel graden in de oven?

  • Tonnie
    15 april 2014 om 15:17

    Helemaal te gek ,komt met Pasen op tafel

  • Annemiek Breuer
    18 maart 2014 om 15:32

    Heb al 2 keer de variant gemaakt met een stokbrood, rode pesto en mozzarella... HEERLIJK! Ik was me alleen aan het afvragen, zou dit met een afbakciabatta ook lukken? Is wellicht wat minder 'gevoelig' en breekbaar dan een stokbrood?

  • Rianne
    1 maart 2014 om 15:06

    Heerlijk! Je kunt het ook gewoon bij soep eten :)

  • Izzider
    3 februari 2014 om 15:49

    oke, dank je we gaan het weekeind een poging doen

  • Pauline
    2 februari 2014 om 13:54

    Dan heb je waarschijnlijk te diep gesneden want het hoort niet uit elkaar te vallen.

  • Izzider
    2 februari 2014 om 08:44

    rode??? grote brood bedoel ik dus

  • Izzider
    2 februari 2014 om 08:43

    Ik heb het eerst geprobeerd met een klein broodje: heerlijk aar hij viel wel wat uit elkaar. gebeurt dat ook met het grote rode brood en zo ja wat is daarvoor de oplossing? of moet ik de randen niet meesnijden. alvast bedankt(wil hem nl volgende week voor vrienden maken mmm)

  • Mirjam
    10 januari 2014 om 09:14

    Ik had dit recept doorgegeven aan een collega die het voor de verjaardag van haar man heeft gemaakt. Wel met stokbrood want een rond brood was daar niet te krijgen.
    Groot succes bij iedereen!

  • Pauline
    15 december 2013 om 14:48

    Dat kan ook, het is klaar als de kaas gesmolten is. Zelfde temperatuur maar dan wat korter.

  • Marjolein
    15 december 2013 om 14:29

    Moet het met afbakbrood of kan je ook brood nemen dat al afgebakken is? En op hoeveel graden in de oven?

  • rona
    4 december 2013 om 21:51

    net met klein broodje geprobeerd, heerlijk!!!!!!!

  • Mirjam
    23 november 2013 om 18:30

    Vanavond gemaakt en gegeten met soep. Heerlijk!!! :)

  • Gina
    15 november 2013 om 11:34

    Heerlijk, ziet het eruit, vanmiddag meteen maar eens boodschappen doen en vanavond maken.. ***zinin***

  • Mirjam
    11 november 2013 om 21:38

    Lijkt me heerlijk!! Lekker voor een zaterdagavond. Of bij soep.

  • Jacqueline
    6 oktober 2013 om 22:20

    Mijn schoonvader heeft gesmuld. Ik ga het vaker maken, lekker!

  • Pauline
    8 september 2013 om 19:09

    Jaa heerlijk

  • AgEETh&kookt
    6 september 2013 om 21:34

    Bij AH heb je ook hele broden (op de versafdeling) die ongesneden verkocht worden

  • Nyx
    6 september 2013 om 15:28

    Ik kwam dit recept toevallig tegen op facebook.. Ziet er echt heel erg lekker en ook nog eens simpel uit. Ik ga het snel eens proberen!

  • Pauline
    30 juli 2013 om 15:44

    Ah wat leuk om te horen :)

  • Marij
    29 juli 2013 om 20:05

    ontzettend lekker en goed geslaagd ,iedereen vloog erop af.

  • Erika
    15 juni 2013 om 16:24

    Ik kon geen rond brood krijgen vanmiddag...dus heb een turks brood meegenomen....vanavond uitproberen...ben benieuwd!!

  • Pauline
    4 juni 2013 om 11:54

    Ik heb deze toevallig bij Marqt gekocht, maar je kan dit ook in de supermarkt kopen of bij de bakker.

  • Eline.
    3 juni 2013 om 15:37

    Waar kun je zo'n rond achtig brood kopen?
    Gewoon bij de supermarkt?
    Ik vind het in ieder geval erg leuk, en vast ook lekker!

  • Dewi
    20 mei 2013 om 18:42

    Deze ziet er heerlijk uit! Ik zag m net op welke.nl staan. Ik heb zelf pas ook een cheesy pull bread gemaakt, simpel maar super leuk&lekker. Ik ga jou recept snel een keertje maken!

  • Joke
    12 december 2012 om 17:19

    Owww wat ziet dit er weer walgelijk lekker uit, moet ik toch zeker even aan manlief ♥ laten zien als hij weer gaat bakken ;-)

  • Pauline
    11 december 2012 om 22:42

    Jaa Pinterest is zo leuk ;) en dit brood is zo makkelijk, leuk voor een feestje!

  • Marike
    11 december 2012 om 21:48

    Gaaf! Zag deze ook al eens op Pinterest, volgens mij zelfs al eens gepind. Het lijkt me nog steeds heerlijk! :)

  • Sabine
    11 december 2012 om 19:19

    Oooh het ziet er zo lekker uit. Met een kopje soep erbij... Zo'n plukbrood (zo noem ik het maar haha) staat al even op mijn to-do lijstje. Snel maar eens doen.

  • Caroline Brouwer
    11 december 2012 om 17:07

    Ik had hem ook voorbij zien komen. Leuk dat je het meteen uitgeprobeerd hebt. Lijkt me erg lekker. Mooie foto's ook!!!

  • Pauline
    11 december 2012 om 14:38

    Ja leuk he? En ook nog heel simpel :)

  • Marlyssa
    11 december 2012 om 13:47

    Oh wat slim bedacht! Lekker zeg:)

  • Laura's Bakery
    11 december 2012 om 11:18

    Wat een ontzettend leuk idee! Dit ga ik goed onthouden, wik ik binnenkort wel eens maken :)

  • Natasja
    11 december 2012 om 11:09

    Oh, die heb ik ook al eens voorbij zien komen en verlekkerd op een foodie board gepind. Tof dat je het zelf hebt gemaakt, toch ook maar eens gaan doen! :)

  • Levine
    11 december 2012 om 09:57

    Kleine moeite groot succes :-))

  • Simone
    11 december 2012 om 08:36

    Ik ben gek op simpele ideeën zoals dit Pauline. Lekker en snel!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.