Menu
Spaans-borrelbrood-4-4.jpeg

Spaans borrelbrood met chorizo

En toen was het ineens weer zomer in Nederland. Joehoe! Heerlijk, zo’n lekkere nazomer. Een goed moment om dit lekkere en makkelijke recept voor Spaans borrelbrood met chorizo met je te delen. Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben fan van borrelbroden. We hebben er inmiddels al een aantal online staan, waaronder een borrelbrood met brie, met verse kruiden en een pizza borrelbrood. Maar vandaag deel ik dit lekkere recept voor Spaans borrelbrood met je. Wanneer ga jij het maken?

Groetjes uit Spanje

Hoewel op vakantie naar Spanje gaan nu wat lastiger is, kunnen we de Spaanse keuken natuurlijk wel gewoon hierheen halen. Dit Spaans borrelbrood zet je supersnel op tafel. Perfect voor een gezellige middag met vrienden in de tuin, of na een lange stranddag. Dit Spaans borrelbrood brengen we op smaak met aioli, chorizo en kaas. Veel knoflook natuurlijk, dus niet zo handig op een eerste date 😉

1 brood

Ingrediënten voor 1 brood

 • 1 rond brood
 • 4 grote plakken kaas
 • 8 plakjes chorizo
 • 2 el olijfolie
 • Paar takjes verse peterselie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 portie aioli

Zo maak je het

 1. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Meng dit door de olijfolie. Voeg wat peper en zout toe.

 2. Snijd het brood zowel horizontaal als verticaal in, maar snijd niet helemaal tot de bodem. Vul de holtes met de kruidenolie.

 3. Verdeel de plakjes kaas en chorizo tussen de holtes.

 4. Zet het Spaans borrelbrood ongeveer 5-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Het borrelbrood is klaar als de kaas gesmolten is. Serveer het Spaans borrelbrood met de aioli.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan