Menu
kruidenboter-maken-5544.jpg

Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is zo makkelijk. Met een handvol lekkere ingrediënten flans je dit lekkere smeersel zo in elkaar. En nee ik gebruik geen kruidenmix uit een zakje. Ik hou van kruidenboter, jaren geleden had mijn tante een eigen restaurant en zij nam vaak verse kruidenboter mee. Zo lekker en als je dat eenmaal hebt geproefd hoef je nooit meer de kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Het liefst eet ik kruidenboter op een vers gebakken brood, dat nog een beetje warm is. Het is  ook lekker op een stukje vlees of vis.

Ingrediënten voor 1 bakje
125 gr zachte roomboter
2 teentjes knoflook
Kneepje citroensap
Handje verse peterselie
Snuf zout

Zo maak je het
Roer de roomboter glad. Wil je een hele luchtige kruidenboter? dan is het ook lekker om de boter de mixen met een handmixer.

Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de roomboter.

Voeg een kneepje citroensap en iets zout toe en meng door elkaar.

Serveer met stokbrood.

Bewaar je zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast. Invriezen kan ook.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan