Kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is zo makkelijk. Met een handvol lekkere ingrediënten flans je dit lekkere smeersel zo in elkaar. En nee ik gebruik geen kruidenmix uit een zakje. Ik hou van kruidenboter, jaren geleden had mijn tante een eigen restaurant en zij nam vaak verse kruidenboter mee. Zo lekker en als je dat eenmaal hebt geproefd hoef je nooit meer de kant en klare kruidenboter uit de supermarkt. Het liefst eet ik kruidenboter op een vers gebakken brood, dat nog een beetje warm is. Het is ook lekker op een stukje vlees of vis.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 teentjes knoflook
- Kneepje citroensap
- 10 gr verse peterselie
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Roer de roomboter glad. Wil je een hele luchtige kruidenboter? dan is het ook lekker om de boter de mixen met een handmixer.
Hak de knoflook en de peterselie fijn. Voeg dit bij de roomboter. Voeg een kneepje citroensap en iets zout toe en meng door elkaar.
Serveer met stokbrood.
Bewaar je zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast. Invriezen kan ook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in