fbpx
Menu

Hazelnoot koekjes

Er gaat niets boven zelf gebakken koekjes. De zoete geur die zich door je huis verspreidt, is al een traktatie op zich. Ik koop ook eigenlijk nooit koekjes in de supermarkt omdat ik zelf gemaakte hazelnoot koekjes veel lekkerder vindt. Koekjes bakken is ook helemaal niet moeilijk. Wil je het zelf helemaal makkelijk maken bestel dan zo’n lekkere mix uit de webshop. De koekjesmixen zijn van molen De Zandhaas waar molenaar Jos dagelijks verse granen maalt. Maar helemaal zelf doen, kan natuurlijk ook..

Ingrediënten voor 30 stuks
200 gr boter
250 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr suiker
100 gr hazelnoten
3 el ijskoud water
Snuf zout

Bereidingswijze
Snij de koude boter in blokjes en doe dit in een kom.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij de boter.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn in de keukenmachine. Mix het niet te fijn, want je wilt nog wel de bite hebben van de noten. Voeg dit bij de boter.

Voeg de suiker en het zout toe en kneed het geheel tot een deeg.

Voeg lepel bij lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water toe.

Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak balletjes ter grootte van een € 2 euro munt en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Ingrid
    14 januari 2019 om 19:35

    Ik wil wat minder suiker gebruiken, kan je ook minder suiker gebruiken of deze vervangen voor wat anders?

    Beantwoorden
  • Els
    20 augustus 2015 om 12:04

    Hoi Pauline, kan ik dit deeg ook invriezen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2015 om 16:55

    Ja dat gaat prima :)

    Beantwoorden
  • Janneke
    24 oktober 2014 om 20:29

    Mijn zus maakt deze maar dan met cranberries er door...super lekkere variant! Ik ben ze zelf op dit moment ook aan 't maken...yummieeee!

    Beantwoorden
  • Inge
    28 november 2013 om 16:09

    Beste Paulien,
    Kan je ipv de hazelnoten ook hazelnootpoeder (gemalen hazelnoten, zo verkocht in de winkel) gebruiken?
    Alvast bedankt. Grtjs Inge

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 november 2013 om 21:31

    Hoi Inge, ja hoor dat kan zeker ;)

    Beantwoorden
  • Echt eten, puur koken
    30 september 2012 om 15:36

    Lekker! Ik ben niet zo'n koekjesbakker. Wel taarten en muffins. Maar deze ga ik volgend weekend proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 september 2012 om 19:13

    Ja leuk! Ik vind koekjes bakken echt leuk ;) het begint al met het koekjesdeeg en dan die geur van vers gebakken lekkers ;) I like!

    Beantwoorden
  • Simone
    30 september 2012 om 08:52

    Mmm, lekker Pauline. Ik maak eigenlijk nooit koekjes... Eet ze ook niet zo vaak dus dat is waarschijnlijk de reden...:) maar inderdaad er gaat natuurlijk niks boven zelfgemaakt!

    Beantwoorden
  • Marlyssa
    30 september 2012 om 08:31

    Hazelnoot koekjes, yummie!!!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen