lemoncurd

Lemon curd zelf maken

Zelf lemon curd maken is zo leuk om te doen. En vooral heel lekker. Fruitcurd is iets Engels wat vaak gegeten wordt tijdens de High Tea met scones. Maar je kan het ook in taarten verwerken, door de yoghurt doen of over je ijsje verdelen. Het is lekker fris van smaak en hoewel er prima kant en klare alternatieven zijn, gaat er niets boven zelfgemaakte lemoncurd. Je kunt deze curd ook van andere soorten fruit maken, bijvoorbeeld passievruchten, sinaasappel of zelfs frambozen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar dat ik ga zeker nog eens doen.

lemoncurd
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 potje

  • 2 eieren
  • 2 citroenen (liefst bio)
  • 200 gr suiker
  • 115 gr roomboter

Zo maak je het

  1. Was de citroenen en rasp de schil. Pers de citroenen daarna uit.

  2. Verwarm de suiker en de boter au bain marie. Dit doe je door een kom (met een dunne bodem) op een pan met licht kokend water te plaatsen. De kom mag het water niet raken. Voeg het citroensap en de citroenschil toe en meng door elkaar.

  3. Klop de eieren apart in een kom en voeg deze bij het citroen mengsel. Blijf nu voortdurend roeren totdat het mengsel ingedikt is. Als je stop met roeren, kunnen de eieren gaan stollen.

  4. De lemon curd is klaar als het ongeveer de dikte van yoghurt heeft (soms duurt dit wel 10 – 20 minuten). Doe de lemon curd in een gesterilliseerd pot en bewaar het in de koelkast.

lemoncurd

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (139 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in