
Chocolade koekjes met witte chocolade
Koekjes bakken, ik blijf het leuk vinden. Niet alleen omdat ik het deeg zo ontzettend lekker vind, maar vooral omdat je eindeloos kunt variëren. Ik maak chocolade koekjes wel eens vaker. Deze keer heb ik er nog brokken witte chocolade door gedaan voor een extra bite. De witte chocolade is een beetje gecaramelliseerd in de oven en dit maakt de smaak nog lekkerder! O.. het deeg is ook echt niet te weerstaan….
Ingrediënten voor 20 stuks
75 gr boter op kamertemperatuur
175 gr lichtbruine basterdsuiker
1 ei
150 gr zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
100 gr witte chocolade gehakt
Bereidingswijze
Klop de boter en suiker licht en romig in en keukenmachine.
Roer het ei, het bakmeel en de cacaopoeder erdoor, totdat er een soepel deeg ontstaat.
Meng de gehakte chocolade erdoor en verpak het deeg in een huishoudfolie.
Laat het deeg een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 20 balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de chocolade koekjes in ongeveer 10 minuten af.
Laat de chocolade koekjes afkoelen op een taartrooster.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan