Menu

Frozen yoghurt met rabarber-aardbeien compote

Ik ben dol op Frozen Yoghurt, een trend die vanuit Amerika is overgewaaid. Hier schreef ik al eerder over dit heerlijke ijsje. Als ik in Amstelveen ben, pak ik er altijd eentje mee bij de Bijenkorf. Je kan dit ook gemakkelijk zelf maken. Ik heb alleen nog geen ijsmachine, dus vergt het iets meer geduld. Maar samen met de rabarber-aardbeien compote is het echt de moeite waard.

Ingrediënten
1 ltr Griekse yoghurt
300 gr rabarber
300 gr aardbeien
1 kaneelstokje
1 el suiker

Bereidingwijze
Giet de yoghurt in een diepvriesbak en zet deze in de vriezer.

3 kwartier later haal je de yoghurt uit de vriezer en mix je deze glad. Dit herhaal je nog twee keer.

Ik ben zelf niet echt een zoetekauw, dus ik heb geen suiker toegevoegd aan de yoghurt. Je kan dit natuurlijk wel naar smaak toevoegen.

Snij de rabarber in stukken van ongeveer 2,5 cm en was deze. Zet deze op het vuur met 3 el water, het kaneelstokje en de suiker.

Laat de rabarber op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Was en halveer de aardbeien en voeg deze na 10 minuten bij de rabarber.

Laat de compote afkoelen tot hij lauwwarm is en lepel het op het yoghurt ijs!

Hemels he?

frozen yoghurt

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Annika
    11 maart 2016 om 11:16

    Je eindigt met het mixen!

  • Tineke
    10 maart 2016 om 21:37

    Je schrijft dat je het invriezen en mixen 2x moet herhalen, maar eindig je dan met 45 min vriezen of met mixen?

  • Patricia
    6 juni 2015 om 20:19

    Pauline, kan ik het ook maken met vetvrij Griekse yoghurt ?

  • Barbara
    6 juni 2015 om 19:03

    Hoi Pauline,

    Wat doe ik zonder kaneelstokje in huis? Ik heb wel gewone kaneel

  • Pauline
    5 juli 2014 om 12:16

    Het wordt wel heel erg hard in de vriezer, maar als je het 10 minuten voor serveren uit de vriezer haalt, dan lukt het wel.

  • Ellen List
    4 juli 2014 om 16:54

    Hi Pauline, kun je de frozen yoghurt ook al een dag eerder maken of moet je dit echt op de dag zelf doen?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.