fbpx
Menu

Hummingbird Cheesecake

Ik weet eigenlijk niet of ik wel zo dol ben op cheesecake. Een klein stukje is voor mij wel genoeg, terwijl ik van een chocolade of tiramisu taart op zijn minst twee lust. Toch wilde ik deze Hummingbird New York Cheesecake eens maken. Ik heb de bodem vervangen door volkorenbiscuitjes gemengd met gesmolten boter, iets makkelijker en sneller dan het recept. Als je wel gek op cheesecake bent, dan moet je deze zeker gaan maken, mijn omgeving nam er namelijk wel twee…

Ingrediënten voor 10-12 personen
900 gr verse roomkaas (ik nam Philadelphia)
190 gr suiker + 50 gr suiker
1 tl vanille extract
4 eieren + 1 eidooier
140 gr bloem
1/4 tl bakpoeder
50 gr boter

Materialen
Keukenmachine
Springvorm 23 cm (ingevet en met bakpapier op de bodem)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maak eerst de bodem, doe bloem, bakpoeder, 50 gr suiker en de boter in een keukenmachine en klop het mengsel tot het zanderig is.

Voeg de eidooier toe en meng het geheel weer door elkaar. Verdeel het over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan, tot het glas en stevig is.

Bak de bodem in 20 – 25 minuten goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen.

De bodem die ik gemaakt heb van 1 rol volkorenbiscuit en 50 gr gesmolten boter heb ik niet voorgebakken.

Voor de vulling doe je de roomkaas met de 190 gr suiker en de vanille in een kom en klop dit op de laagste stand tot een glad en romig mengsel.

Voeg de eieren één voor één toe en schraap tussendoor even met een spatel langs de randen van de kom. Voeg pas een volgend ei toe, als de vorige opgelost is.

Op het laatst kan je de mixer even een standje hoger zetten, zodat het zich goed mengt. Maar doe dit niet te lang, anders kan het gaan schiften.

Schep de vulling op de bodem. Zet de vorm in een braadslee en giet er heet water in, ongeveer tot 2/3 van de vorm.

Bak de taart in ongeveer 35 – 40 minute af, tot de vulling lichtbruin kleurt, maar nog steeds beweegt.

Laat de taart afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast.

hummingbird cheesecake

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Marieke
    12 december 2018 om 14:39

    Helaas blijft de taart in het midden te dun.... iemand een idee hoe dit kan? Groet, Marieke

    Beantwoorden
  • Christel
    12 augustus 2016 om 21:06

    Ik zet wel een kommetje water in de oven. Maak m tegenwoordig met limoensap en schil ipv vanille en bodem van bastogne en kokos. Staat nu in de oven. Had hummingbird boek even niet in de buurt. Fijn dat recept online staat. Enjoy!

    Beantwoorden
  • Sofie Van Dyck
    14 november 2013 om 14:42

    Wat een superleuke blog heb je! Ik zag dit receptje staan en het ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me alleen af waar je dat heet water bij doet? Bij op het deeg???

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Sofie

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 november 2013 om 16:42

    Wat leuk, dank je wel ;) Je bakt de cheesecake in heet water, dat giet je in een braadslee en daar zet je de vorm in. Al moet ik zeggen dat ik dat nu nooit meer doe, zet hem gewoon zo in de oven.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen