Menu

Uitgelicht: Rundvlees

Entrecôte, schouder, bil, lende het zit allemaal aan één rund. Maar wat zit nou waar? Onderstaande afbeelding laat precies zien, welke delen je van het rund kunt gebruiken.

rundvlees
www.robkalmeijer.nl

Maar wat kan je nu het beste met de onderdelen doen?

Nek
Vlees met veel bindweefsel en vet. Wordt gehakt van gemaakt.

Schouder
De schouder bevat een laagje vet, maar weinig bindweefsel. Het wordt vaak gebraden in zijn geheel, bijvoorbeeld rosbief.

Puntborst
Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Wordt gebruikt in stoofpotten.

Voorschenkel
Vlees met been en merg. bevat veel bindweefsel. Een mergpijp wordt vaak gebruikt om bouillon van te trekken.

Onderrib
Vlees met een dunne vetlaag en weinig bindweefsel. Wordt veel gebruikt als stoofvlees.

Dikke rib
Vlees met een laag vet, die gemakkelijk los te halen is. Bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebruikt als braadvlees.

Fijne rib
Vlees met een dunne laag vet en weinig bindweefsel, wordt vaak gebruikt in een rollade of als braadvlees.

Dunne Lende
Vlees wat dooraderd is met vet en afgdekt met een harde vetlaag. Wordt vaak gebraden bijvoorbeeld de entrecôte of T bone steak.

Dikke Lende
Vlees met veel bindweefsel, bevat harde en minder harde stukken. Wordt vaak gebakken, gebraden of er wordt gehakt of rosbief van gemaakt.

Klaprib
Vlees dat opgebouwd is in lagen met daartussen vet. Het bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebraden of in een rollade gebruikt.

Haas
Haas is vlees met klein beetje vet dooradering en weinig bindweefsek. Hier wordt de tournedos van gemaakt. Geschikt om te sauteren.

Spierstuk
Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Hier wordt de kogelbiefstuk van gemaakt, dit vlees wordt vaak gesauteerd.

Borst
Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Van de borst wordt vaak gehakt gemaakt, of het wordt gebruikt als stoofvlees.

Vang
Vang bevat veel vliezen, maar een dunne laag vet. Hier wordt vaak tartaar van gemaakt of gehakt.

Platte bil
De platte bil bevat weinig vet, hier wordt biefstuk en rosbief van gemaakt. Is geschikt om te bakken.

Muis
Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Dit vlees wordt gebraden als rosbief en hier wordt ook het rookvlees van gemaakt.

Staart
Staartstuk is doorregen met vet maar bevat weinig bindweefsel. Van het staartstuk wordt rosbief gemaakt. De staart zelf bevat veel been en vliezen, hiuer wordt soepvlees van gemaakt,

Maar dit is nog niet alles, het orgaanvlees van het rund zoals de lever en de nieren worden ook gebruikt. En rundertong is echt een delicatesse!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST