Menu

Appel Kaneel Muffins

M. had wat te vieren! Een uitgelezen kans voor mij om iets lekkers te maken. En het ultieme moment om met het Home Made project te beginnen. Na wikken en wegen besloot ik de amandel en appelmuffins te maken. Ik heb wel eens eerder appel kaneel muffins gemaakt, dus ik was reuze nieuwsgierig naar Yvette haar recept.

Het recept vormde in ieder geval geen drempel! Voor het beslag heb je slechts 5 basis ingrediënten nodig die je allemaal door elkaar mixt. Eitje toch? Het belangrijkste bij muffins vind ik dat ze goed rijzen en luchtig zijn. Daar zit de uitdaging in! Eigenwijs als ik ben besloot ik het recept toch een klein beetje anders te maken, ik heb de eiwitten eerst luchtig geklopt en daarna pas de overige ingrediënten toegevoegd.

Het beslagje zag er goed uit en smaakte ook nog eens heerlijk! In de tussentijd had ik mijn appeltjes geschild en na het vullen konden ze de oven in! Het vullen van cupcake en muffin vormpjes doe ik altijd met een ijsschep. Dit werkt echt perfect! Na 40 minuten waren ze goudbruin en lekker gerezen! Bij het openen van de ovendeur zakten de muffins een klein beetje in! Ik had ze net iets langer in de oven moeten laten zitten.

Nu was tijd voor het leukste moment, het proeven! Door het amandelmeel heeft de muffin een lichte amandelsmaak! Dat vind ik zelf erg lekker in gebak! De muffins zijn ontzettend luchtig en helemaal niet vet. Waar bij mijn cupcakes de papiertjes nog wel eens doordrenkt zijn van het vet, was dat hier niet het geval! Pluspuntje…!

De combinatie met appel is heerlijk, ik heb zelf nog wat kaneel toegevoegd. Je kunt deze muffins ook met andere soorten fruit maken. Bij mij vielen ze erg in de smaak, dus dit ga ik zeker nog eens doen. Misschien eens met peren en chocolade erdoor..

Ik ben nu alweer aan het broeden voor mijn volgende Home Made recept. Ben je al nieuwsgierig, hou dan mijn blog in de gaten!

appel kaneel muffins

Ingrediënten
150 gr amandelmeel
150 gr bloem
180 gr gesmolten boter
150 gr witte basterdsuiker
6 eiwitten
Snuf zout
2 tl kaneel
12 stukjes appel met schil

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar, behalve de appels.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.

Leg de appeltjes op het beslag.

Bak de appel kaneel muffins in ongeveer 40 minuten af op 160 graden.

appel kaneel muffins

Bron: Home Made

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Mirjam
  1 november 2017 om 10:09

  Helaas veel te droog geworden. Ondanks 40 min op 160C. Misschien volgende keer maar minder kort bakken..

 • stella
  24 november 2016 om 20:35

  Super gemakkelijk

 • Evelyne
  14 september 2014 om 18:26

  Heel lekker geworden!! Met een paar kleine aanpassingen (boekweitmeel omdat ik geen tarwe eet, kokosolie, gewone suiker bij gebrek aan basterdsuiker). Ik zou de volgende keer minder suiker nemen, vind ze behoorlijk zoet.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.