appel kaneel muffins

Appel Kaneel Muffins

M. had wat te vieren! Een uitgelezen kans voor mij om iets lekkers te maken. En het ultieme moment om met het Home Made project te beginnen. Na wikken en wegen besloot ik de amandel en appelmuffins te maken. Ik heb wel eens eerder appel kaneel muffins gemaakt, dus ik was reuze nieuwsgierig naar Yvette haar recept.

Het recept vormde in ieder geval geen drempel! Voor het beslag heb je slechts 5 basis ingrediënten nodig die je allemaal door elkaar mixt. Eitje toch? Het belangrijkste bij muffins vind ik dat ze goed rijzen en luchtig zijn. Daar zit de uitdaging in! Eigenwijs als ik ben besloot ik het recept toch een klein beetje anders te maken, ik heb de eiwitten eerst luchtig geklopt en daarna pas de overige ingrediënten toegevoegd.

Het beslagje zag er goed uit en smaakte ook nog eens heerlijk! In de tussentijd had ik mijn appeltjes geschild en na het vullen konden ze de oven in! Het vullen van cupcake en muffin vormpjes doe ik altijd met een ijsschep. Dit werkt echt perfect! Na 40 minuten waren ze goudbruin en lekker gerezen! Bij het openen van de ovendeur zakten de muffins een klein beetje in! Ik had ze net iets langer in de oven moeten laten zitten.

Nu was tijd voor het leukste moment, het proeven! Door het amandelmeel heeft de muffin een lichte amandelsmaak! Dat vind ik zelf erg lekker in gebak! De muffins zijn ontzettend luchtig en helemaal niet vet. Waar bij mijn cupcakes de papiertjes nog wel eens doordrenkt zijn van het vet, was dat hier niet het geval! Pluspuntje…!

De combinatie met appel is heerlijk, ik heb zelf nog wat kaneel toegevoegd. Je kunt deze muffins ook met andere soorten fruit maken. Bij mij vielen ze erg in de smaak, dus dit ga ik zeker nog eens doen. Misschien eens met peren en chocolade erdoor..

Ik ben nu alweer aan het broeden voor mijn volgende Home Made recept. Ben je al nieuwsgierig, hou dan mijn blog in de gaten!

appel kaneel muffins

Ingrediënten
150 gr amandelmeel
150 gr bloem
180 gr gesmolten boter
150 gr witte basterdsuiker
6 eiwitten
Snuf zout
2 tl kaneel
12 stukjes appel met schil

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar, behalve de appels.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.

Leg de appeltjes op het beslag.

Bak de appel kaneel muffins in ongeveer 40 minuten af op 160 graden.

appel kaneel muffins

Bron: Home Made

Broccolisoep met zalm
Borrelhapjes uit het Midden Oosten
Bewaar
2 Comments
  • stella

    24 november 2016 at 20:35 Beantwoorden

    Super gemakkelijk

  • Evelyne

    14 september 2014 at 18:26 Beantwoorden

    Heel lekker geworden!! Met een paar kleine aanpassingen (boekweitmeel omdat ik geen tarwe eet, kokosolie, gewone suiker bij gebrek aan basterdsuiker). Ik zou de volgende keer minder suiker nemen, vind ze behoorlijk zoet.

Plaats een reactie