meloen granita

Meloen granita

Na de vele ijsjes in Italië was de waarheid hard. Het wijzertje van de weegschaal ging sneller naar rechts dan ik gehoopt had. Hoeveel? Dat zeg ik natuurlijk niet, ik blijf wel een vrouw en die liegen over hun leeftijd én hun gewicht. Maar omdat ik toch zo gek ben op ijs, probeerde ik deze “light” variant eens. Granita is semi bevroren ijs, dat wil zeggen dat het half bevroren is. In een ijsmachine wordt ijs draaiend bevroren, dit maak je echter met de hand. Het enige wat je nodig hebt is een vork, simpel toch?

Ik maakte deze keer een meloen granita, maar je kunt dit van allerlei soorten fruit en zelfs koffie maken.

Ingrediënten
1 galia meloen
2 takjes munt
70 gr suiker
200 ml water
Sap van een 1/2 citroen

Bereidingswijze
Breng het water met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen in het water. Laat de suikersiroop vervolgens afkoelen.

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes aan de binnenkant. Snij de meloen in blokjes en maal deze fijn in een keukenmachine. Voeg het citroensap toe en mix het geheel door elkaar. Voeg vervolgens de suikersiroop toe. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan de meloen.

Doe het mengsel in een ijsbakje en zet het in de vriezer. Laat het mengsel in ongeveer 5 uur bevriezen. Roer het in de tussentijd los met een vork zodat er grove ijskristallen ontstaan. Dit herhaal je meerdere keren. Serveer het in een glas.

That’s it! Ik zei toch dat het simpel was?

meloen granita

Recept voor rucola pesto
Zomerse salade
Bewaar
2 Comments
 • Vanessa

  25 juli 2014 at 19:48 Beantwoorden

  Erg benieuwd wat je aanraadt als ik de suiker wil weglaten. Ik denk aan sinaasappelsap. \r\nEigenlijk kan je dit toch van iedere soort sap maken (met of zonder water)?

  • Pauline

   26 juli 2014 at 12:33 Beantwoorden

   Ik denk het wel, ik ga binnenkort even het een en ander proberen voor je 🙂

Plaats een reactie