Zelf hangop maken

Gemarineerde aardbeien met hangop

Mijn zoontje Lasse is dol op aardbeien. Het was een van de eerste woordjes die hij uit kon spreken. En nu nog eet hij bijna iedere dag aardbeien. En ik snap dat wel, want aardbeien zijn gewoon hartstikke lekker. Daarom delen we vandaag het recept voor gemarineerde aardbeien met hangop. Een supermakkelijk recept wat je in een handomdraai op tafel zet. Maar het is net even wat specialer dan aardbeien met yoghurt. We marineren de aarbeien namelijk in een mengsel van balsamico en poedersuiker. Dit zorgt voor een extra lekker smaakje. Wij serveren het met hangop, maar je kunt natuurlijk ook vanille ijs gebruiken.

Zelf hangop maken

Je kunt hangop kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelf hangop maken is ook heel leuk om te doen. Hangop betekent uitgelekte yoghurt. Het is niet moeilijk om zelf te maken, maar het kost wel wat tijd. Je neemt een kom, daar zet je een zeef of een vergiet in. Daarop leg je een kaasdoek of een schone theedoek zonder zeepgeuren. Hierop giet je een pak yoghurt. Je dekt dit af met vershoudfolie en laat de kom minimaal 8 uur staan in de koelkast. Er blijft een lobbige kwark achter in de kaasdoek. Je kunt hier eventueel wat vanille extract of suiker aan toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk. Voor dit recept van gemarineerde aardbeien met hangop heb ik stiekem wel de kant-en-klare versie gebruikt. Soms moet je het jezelf makkelijk maken he?

Recept gemarineerde aardbeien met hangop
Gemarineerde aardbeien

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr aardbeien
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el poedersuiker
  • 16 el hangop (of een bolletje vanille-ijs)
  • munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de balsamico azijn met de suiker. Het is de bedoeling dat het een beetje stroperig wordt.

  2. Meng de aardbeien met de balsamico azijn.

  3. Doe 4 el hangop of een bolletje vanille-ijs in een glaasje. Verdeel de aardbeien erover en garneer met wat verse munt.

Gemarineerde aardbeien met hangop
Aardbeien marineren in balsamico
Zelf hangop maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in