Turks brood pizza

5 x recepten met Turks brood

Turks brood, ook wel bekend als pide, is een luchtig en zacht brood dat perfect is voor allerlei gerechten. Dit brood heeft een mooie, knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant. Het is niet alleen heerlijk om zo te eten, maar ook ideaal voor allerlei recepten. Of je nu gaat voor een snelle sandwich, een pizza of gewoon iets wil om een lekkere dip mee op te lepelen… wij geven je graag wat culinaire inspiratie.

Waar koop je Turks brood?

Dit specifieke brood vind je tegenwoordig in bijna elke grotere supermarkt. Vaak ligt het bij de versafdeling of bij het brood. Maar de beste kwaliteit krijg je natuurlijk bij een Arabische speciaalzaak of een Turkse bakker. Deze bakkers maken het brood vaak elke ochtend vers, waardoor het extra lekker is. Dus als je de kans hebt, ga dan eens langs bij zo’n bakker.

Onze favoriete gerechten met Turks brood

Dit brood is mega veelzijdig en je kunt er allerlei heerlijke gerechten mee maken. Van een simpele tosti tot een gevulde pizza, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder vind je een paar heerlijke recepten waarin dit Turkse brood de hoofdrol speelt.

1. Turks brood pizza maken

Een leuke en makkelijke manier om het brood te gebruiken is door er pizza van te maken. Beleg het brood met je favoriete ingrediënten en bak het in de oven. Dit recept voor Turks brood pizza is een echte aanrader. Het is snel, simpel en superlekker!

pizza van Turks brood

2. Gevuld Turks brood

Wil je iets bijzonders? Maak dan eens een gevuld Turks brood. Vul het brood met gehakt, groenten en kruiden en bak het af in de oven. Dit gerecht is perfect voor een stevige lunch of een simpel diner.

Gevuld Turks brood

3. Turks brood met gehakt

Een andere heerlijke optie is Turks brood met gehakt. Het gehakt wordt gekruid met Arabische specerijen en gebakken tot -ie perfect goudbruin is. Samen met het zachte brood is dit een maaltijd waar je van blijft genieten.

Turks brood pizza

4. Turkse tosti

Voor een snelle en smakelijke lunch kun je deze Turkse tosti maken. Beleg het brood met kaas en eventueel wat tomaat en bak het in een tosti-ijzer of pan. Simpel, maar altijd lekker!

Turkse tosti

5. Klassieke hummus om te dippen

Tot slot, wat is er beter dan vers brood met een heerlijke dip? Deze klassieke hummus is perfect om je brood in te dippen. Het is gezond, makkelijk te maken en ontzettend smaakvol.

hummus maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in