Turks brood pizza

Turks brood met gehakt

Het is geen Turkse pizza, laat ik dat maar vast zeggen. Deze Turks brood pizza, bestaat uit Turks brood met gehakt. Dat is iets anders. Het Turkse brood gebruik je als bodem voor je pizza, zodat je geen deeg hoeft te maken, te laten rijzen of uit te rollen. Turks brood is hartstikke lekker luchtig en wordt in de oven lekker knapperig, perfect dus als bodem. Wanneer je de Turks brood pizza in stukken of repen snijdt heb je ook hele leuke hapjes voor op een feestje. Je kunt deze pizza gewoon zo maken, maar met een soep ernaast is het ook lekker.

Het is ook nog eens heel snel gemaakt. Het Turkse brood besmeer je met zelfgemaakte pesto van gegrilde paprika’s, amandelen en pistache nootjes. Je kunt je in de keuken ‘uitsloven’ door zelf je paprika’s in de oven te grillen. Maar met gegrilde paprika’s uit een potje wordt je pesto ook heerlijk. Overigens staat het wel heel mooi twee gegrilde paprika’s bovenop de pizza. Het grillen duurt 30 minuutjes en tja de oven moet toch aan!

Bovenop de gegrilde paprika pesto verdeel je het pittige gehakt. En dan zet je hem 20-25 minuutjes in de oven, totdat het brood wat knapperig is geworden. Ondertussen maak je de salsa verde. Eigenlijk een frisse kruiden dressing. Die maak je even snel in het hakmolentje van de staafmixer. Kruiden erin, fijngehakt sjalotje, wat olijfolie en witte wijnazijn en klaar.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, fijngesneden
1 cm verse gember, fijngesneden
1,5 tl gemalen koriander
1 tl chilivlokken
250 gr rundergehakt
1 Turks brood
Eventueel 2 rode punt paprika’s + handje zwarte olijven om te garneren

Voor de gegrilde paprika pesto
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde paprika uit pot
50 gr garneeramandelen
50 gr pistachenootjes (ongebrand)
1/4 tl chilivlokken
1/4 tl piment
5 zwarte olijven zonder pit
1/2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Voor de salsa verde
15 gr verse bladpeterselie
7 gr verse koriander
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 200 graden. Wanneer je het net als op de foto wilt garneren met de gegrilde paprika’s dan leg je die op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zet 20-30 minuten in de oven. Ze moeten flink verkleuren (donker worden).

Snijdt de bovenkant van het brood, zodat je een bodem overhoudt van ongeveer 1 – 1,5cm dik. De bovenkant kun je voor iets anders gebruiken, of broodkruim van maken.

Maak de gegrilde paprika pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en maal dit fijn totdat je een smeersel krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Smeer het brood in met de pesto.

Doe wat olijfolie in een koekenpan, voeg de fijngesneden ui, gember, de gemalen koriander en chilivlokken toe en bak 5 minuten op een laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur iets hoger en bak totdat het gehakt mooi bruin kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over het brood en zet het voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de salsa verde door alle ingrediënten in een keukenmachine grof te hakken en te mengen. Zet even apart.

Leg de gegrilde puntpaprika’s op het brood (wanneer je ook graag de Turkse brood pizza wilde garneren). En verdeel de salsa verde over de Turks brood pizza. (ik gebruikte nog wat extra olijven als garnering)

Serveer meteen.

Turks brood pizza
Turks brood pizza
Turks brood pizza
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Brood en deeg Gehakt Midden Oosterse recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in