Courgette pasta uit de oven
Heb je wel eens pasta van courgette gegeten? Een lekkere koolhydraatarme pasta. We maken er een lekker recept mee, namelijk courgette pasta uit de oven. Lekker licht en vooral ook heel makkelijk om te maken. Courgetti is nog steeds hot. Je kan de courgette spaghetti zelf maken met je keukenmachine of spiralizer, maar ook kant en klaar kopen in de supermarkt. Je kunt er heel veel mee doen; rauw eten (ja echt), of je maakt er een van de drieduizend pasta variaties van. Of een ovenschotel. Deze is in ieder geval erg lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 3 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 500 ml passata
- 1 bol buffelmozzarella
- Parmezaan
- 15 gr verse basilicum
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courgetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Voeg de courgette pasta toe en meng kort.
Doe alles in een ovenschaal. Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan. Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is.
Garneer de courgetti met wat verse basilicum en serveer meteen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.