bonotto

Fresh & Easy: Bonotto met kip

Boon watte? Ik snap dat je even twee keer moet kijken. Een bonotto is een skinny versie van risotto. Althans met die insteek heb ik dit recept bedacht. Ik ben echt dol op bonen en peulvruchten. Nog doller ben ik op een romige risotto met heel veel Parmezaan. En ik dacht laat ik die 2 ingrediënten eens met elkaar kennis maken. En dat pakte verrassend goed uit.

Kijk dit is natuurlijk geen risotto, in de verse verte niet. Maar dat witte bonen en Parmezaan zo goed samengaan, had ik van tevoren ook niet kunnen bedenken. Om het extra bite te geven voegde ik kip toe. Maar dit kun je ook prima achterwege laten. Ik heb nu cannellini bonen gebruikt. Gewoon uit blik. Je mag ze van mij ook gerust zelf weken en koken, maar ik heb er geen problemen mee om ze uit een blikje te halen. Ik ben benieuwd wat je van mijn experiment vindt. Let me know!

bonotto

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
800 gr cannelini bonen (2 blikjes a 400 gr)
200 gr tuinbonen (uit de vriezer)
1 ui
1 teentje knoflook
250 ml kippenbouillon
60 gr Parmezaan
1 el  crème fraîche
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes breng het op smaak met peper en zout. Bak de kip rondom zachtjes aan. Hij hoeft niet bruin te kleuren.

Was de cannelini bonen en laat ze uitlekken.

Voeg de cannelini- en de tuinbonen bij de kip.

Voeg nu ook de bouillon toe en laat het geheel zo’n 10 tot 12 minuten op een laag vuur gaar worden.  Het belangrijkste is dat de kip goed gaar is.

Roer de lepel crème fraîche door de bonenschotel en rasp de Parmezaan er boven. Meng nog even kort.

Breng de bonenschotel verder op smaak met wat peper en zout.

Is je saus nog te nat, voeg dan eventueel een maïzenapapje toe van 2 tl maïzena en een el water. Roer totdat de saus indikt.

Strooi tenslotte nog wat vers gehakte peterselie over de bonotto. En maak het af met extra Parmezaan. Want daar kun je nooit genoeg van hebben.

bonottobonotto

Dit recept is m.u.v. de  crème fraiche Voedselzandloper proof. Je kunt het weglaten. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Hotspot Fortuyn Haarlem
Caesar Salade met bacon
Bewaar
13 Comments
  • Nele Defrancq

    5 oktober 2016 at 13:25 Beantwoorden

    dit is een topper!!! Wij bakken de kip wel apart voor extra smaak !

  • Joyce de bruin

    25 januari 2016 at 08:12 Beantwoorden

    Gisteren gemaakt! Smaakte goed, alleen was een mond vol bonen voor sommigen wat melig. Kleinere hapjes nemen werkt 🙂

  • Natasja

    14 oktober 2015 at 16:55 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Kim

    14 oktober 2015 at 16:16 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk. Goede tip over die bonen. Ik gebruik ook altijd uit blik, maar het klinkt wel aannemelijk dat het niet goed is, Geldt dit ook voor glazen potten dan?

  • Femke

    14 oktober 2015 at 10:59 Beantwoorden

    Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit! Ik heb volgende week een weekje vakantie, dus tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze sla ik op:)

  • Nicole

    14 oktober 2015 at 09:29 Beantwoorden

    Wat een leuk en lekker idee! Het klinkt erg smakelijk en bonen zijn inderdaad heerlijk!

  • Marianne

    14 oktober 2015 at 09:05 Beantwoorden

    Dit ziet er als een leuk recept uit. \r\nIk kook altijd wel mijn bonen zelf. De binnenkant van blikken is bekleed met een plastic laag. Dit lost gedeeltelijk op en komt mee in je lichaam met de voeding. Hier is gedegen onderzoek onderzoek naar gedaan.\r\nSinds ik dat weet kook ik de peulvruchten gewoon zelf.. Altijd een grote pan (een heel pak van iets) en dat vries ik in of weck ik. \r\nHartelijke groetjes\r\nMarianne

    • Jarka

      14 oktober 2015 at 09:27 Beantwoorden

      Aan blikgroente is vaak suiker toegevoegd.Net als Marianne kook ik van te voren een hele verpakking biologischebonen, erwten of linzen en vries t dan, verpakt in porties in.

      • Pauline

        14 oktober 2015 at 15:59 Beantwoorden

        Klopt inderdaad maar niet in alles gelukkig. Ik let daar meestal wel op.

    • Pauline

      14 oktober 2015 at 15:59 Beantwoorden

      Dat is een hamdige tip! Thanks voor het delen.

  • Margot

    14 oktober 2015 at 07:35 Beantwoorden

    Wat een leuk bedacht experiment! Ik ben wel benieuwd!

  • Emma

    14 oktober 2015 at 07:14 Beantwoorden

    Ahh, dit lijkt me echt mega lekker!!

  • Marlotte

    14 oktober 2015 at 07:08 Beantwoorden

    Haha, ik moest inderdaad even twee keer kijken. Een skinny versie van risotto is natuurlijk altijd welkom! Ziet er weer heerlijk uit!

Plaats een reactie