bonotto

Bonotto met kip

Boon watte? Ik snap dat je even twee keer moet kijken. Een bonotto is een skinny versie van risotto. Althans met die insteek heb ik dit recept bedacht. Ik ben echt dol op bonen en peulvruchten. Nog doller ben ik op een romige risotto met heel veel Parmezaan. En ik dacht laat ik die 2 ingrediënten eens met elkaar kennis maken. En dat pakte verrassend goed uit.

Kijk dit is natuurlijk geen risotto, in de verse verte niet. Maar dat witte bonen en Parmezaan zo goed samengaan, had ik van tevoren ook niet kunnen bedenken. Om het extra bite te geven voegde ik kip toe. Maar dit kun je ook prima achterwege laten. Ik heb nu cannellini bonen gebruikt. Gewoon uit blik. Je mag ze van mij ook gerust zelf weken en koken, maar ik heb er geen problemen mee om ze uit een blikje te halen. Ik ben benieuwd wat je van mijn experiment vindt. Let me know!

bonotto

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
800 gr cannelini bonen (2 blikjes a 400 gr)
200 gr tuinbonen (uit de vriezer)
1 ui
1 teentje knoflook
250 ml kippenbouillon
60 gr Parmezaan
1 el  crème fraîche
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes breng het op smaak met peper en zout. Bak de kip rondom zachtjes aan. Hij hoeft niet bruin te kleuren.

Was de cannelini bonen en laat ze uitlekken.

Voeg de cannelini- en de tuinbonen bij de kip.

Voeg nu ook de bouillon toe en laat het geheel zo’n 10 tot 12 minuten op een laag vuur gaar worden.  Het belangrijkste is dat de kip goed gaar is.

Roer de lepel crème fraîche door de bonenschotel en rasp de Parmezaan er boven. Meng nog even kort.

Breng de bonenschotel verder op smaak met wat peper en zout.

Is je saus nog te nat, voeg dan eventueel een maïzenapapje toe van 2 tl maïzena en een el water. Roer totdat de saus indikt.

Strooi tenslotte nog wat vers gehakte peterselie over de bonotto. En maak het af met extra Parmezaan. Want daar kun je nooit genoeg van hebben.

bonottobonotto

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in