clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Ding Dong! De deurbel gaat hier iedere dag wel een keer (soms wel vaker). Het is altijd weer een verrassing wat er voor de deur staat. Deze keer was het een koerier met een grote doos aardbeien en frambozen. Van Sweet Eve (o.a. verkrijgbaar bij AH), je weet wel die extra zoete en lekkere. Dat is foodpost waar ik heel gelukkig van word. En waar ik meteen de keuken mee induik, om clafoutis te maken bijvoorbeeld.

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. Het is een soort pannenkoek uit de oven. Het doet mij ook altijd een beetje denken aan gele room. Dit komt omdat de pannenkoek heel smeuïg blijft. Mmmm… Meestal maken ze clafoutis met kersen, maar eigenlijk kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt. Ik gebruikte de zoete frambozen en dat was echt heerlijk. Lekker met een beetje poedersuiker, maar extra fijn met een bolletje ijs ernaast.

clafoutis met frambozen

Ingrediënten voor 6 personen
2 eieren
150 gr (spelt)bloem
60 gr suiker
350 ml melk
150 gr frambozen
Snuf zout
Boter om in te vetten

Materialen
Lage ovenschaal van 20 cm

clafoutis met frambozen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtstand)

Begin met het maken van het beslag. Het lijkt op pannenkoekenbeslag, heel makkelijk.

Breek de eieren boven een kom. Voeg de speltbloem, de suiker en een snuf zout toe en meng het door elkaar met een garde.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.

Vet een lage ovenschaal in met een beetje boter of een bakspray.

Giet het beslag in de vorm.

Verdeel de frambozen over het beslag.

Zet de vorm in de oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 – 50 minuten goudbruin. Hij mag best nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel goed gestold zijn.

Laat de clafoutis afkoelen en garneer het met wat poedersuiker en extra framboosjes.

clafoutis met frambozen

clafoutis met frambozen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video DIY Thaise Chilisaus
Hotspot: Het Veerkwartier Haarlem
Bewaar
23 Comments
  • Suzanne Pijnacker

    24 maart 2016 at 11:44 Beantwoorden

    zou je eventueel de suiker kunnen vervangen door honing?

  • lisa

    27 november 2015 at 16:41 Beantwoorden

    Kan ik ook vanille toevoegen?

  • Sophie

    13 september 2015 at 11:08 Beantwoorden

    Hoelang kun je de clafoutis bewaren? Ziet er een leuk (en lekker) recept uit!

    • Pauline

      14 september 2015 at 20:06 Beantwoorden

      Het lekkerste is om hem direct te eten en anders max 2 dagen in de koelkast.

  • Riemkje

    12 september 2015 at 21:05 Beantwoorden

    Mmmm….heb alles in huis om morgen lekker te gaan bakken!

  • Danique

    12 september 2015 at 18:57 Beantwoorden

    Wauw, dit lijkt me echt zo lekker! Kan het ook met aardbeien?

  • Saar Binnema

    12 september 2015 at 18:32 Beantwoorden

    Jaja …… gaat zo de oven in met bramen , rode en gele frambozen uit mijn moestuin ?

  • Leonie

    12 september 2015 at 09:14 Beantwoorden

    ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen. Ik denk dat ik een poging waag met perzik erin!\r\n\r\nXx\r\nLeonie

  • Gerda

    11 september 2015 at 18:00 Beantwoorden

    Zou dit ook lekker zijn met blauwe bessen?

  • lieke

    11 september 2015 at 15:49 Beantwoorden

    Oooh dat ziet er lekker uit! Ga ik onthouden 🙂

  • Ger

    11 september 2015 at 15:21 Beantwoorden

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Maar eet je dit als toetje, lunch of gebakje? Of misschien wel bij alle eetmomenten?

  • Marie

    11 september 2015 at 13:48 Beantwoorden

    volgens mij is dit al bijna een ‘Dutch baby’ :)\r\nsuper lekker voor de brunch ook!

  • Charlotte

    11 september 2015 at 13:33 Beantwoorden

    Heerlijk! Kan het ook met speltmeel? Weet nooit of meel en bloem echt heel veel verschil maken..

    • Pauline

      14 september 2015 at 20:07 Beantwoorden

      Kan wel, de structuur wordt dan waarschijnlijk wel iets minder luchtig.

  • Monique

    11 september 2015 at 11:59 Beantwoorden

    Hoe heet moet de oven staan of lees ik erover heen?

  • Nicole

    11 september 2015 at 10:24 Beantwoorden

    Een moeilijke naam voor een makkelijk recept. Het ziet er heerlijk uit. Ik ga hem zeker eens (aangepast) maken.

  • Margot

    11 september 2015 at 09:27 Beantwoorden

    Dat is nog eens leuke post! En het ziet er heerlijk uit!

  • Rena

    11 september 2015 at 08:25 Beantwoorden

    It has been a few years ago that I baked the last time a clafoutis. But I remember the good taste very well and you motivated me to bake a clafoutis again 🙂 Thank you for your recipe!\nxx from Bavaria/Germany, Rena\n

  • Marianne

    11 september 2015 at 08:10 Beantwoorden

    Dit klinkt zooo simpel;-) ik ga het vandaag meteen proberen als verrassings toetje voor vananavond.\r\nHeerlijk steeds die nieuwe recepten!!

  • Emma

    11 september 2015 at 07:21 Beantwoorden

    Wauw, dat ziet er werkelijk verrukkelijk uit!

Plaats een reactie