Kwarkbrood
Yes, dit recept voor kwarkbrood is super lekker! Het is een gezond en glutenvrij broodje geworden op basis van kwark met noten, rozijnen en abrikozen. Het is geen cake, dus het resultaat van dit kwarkbrood is zeker niet zoet. Alhoewel de abrikozen en rozijnen wel wat zoetigheid aan het brood geven. Goddelijk zo’n plakje kwarkbrood in combinatie met wat roomboter en kaas. Zin om nog meer zelf te bakken? Bekijk dan ook eens onze andere bakrecepten. Bakken maar!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 kwarkbrood
- 250 gr halfvolle kwark
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr boekweitmeel
- 2 eieren
- 50 gr gedroogde abrikozen
- 50 gr gemengde noten
- 40 gr rozijnen
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- Handje amandelschaafsel
Materiaal
- Kleine cakevorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.
Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en het zout toe. Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Roer nogmaals om.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel.
Bak het kwarkbrood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Het brood is extra lekker met roomboter en kaas.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan