cheesecake recept

Kaastaart met Krieken

Voor een Vlaamse receptenspecial maakte ik kaastaart met krieken, want dat bekt zo lekker in het Vlaams. Deze kaastaart roept fijne herinneringen bij mij op. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik een half jaar in België heb gewoond, in Brussel om precies te zijn. Ik liep stage in een chique hotel en had de tijd van mijn leven.

De voertaal was Frans, dus om mijn Frans wat op te halen werd ik eerst in het ontbijt ingezet. Dit betekende dat ik iedere ochtend om 6.00 moest beginnen en voor een niet ochtend mens was dat niet zo plezant, om maar even in de sfeer te blijven. Helemaal omdat ik het reuze naar mijn zin had in de plaatselijke buurtkroeg en vroeg naar bed er ook niet echt bij was. Gelukkig kon ik later aan de slag bij conference planning en met af en toe een bardienst kreeg ik toch voldoende slaap. Bovendien was ik toen begin 20 dus had ik ook niet zoveel uurtjes nodig.

In België noemen ze kersen, krieken. Je kent vast ook wel het Vlaamse kriekenbiertje. Ik denk dat ik snel maar eens terug ga om herinneringen op te halen, zou de buurtkroeg nog bestaan?

kaastaart met krieken

Ingrediënten voor 10 personen
200 gr amandelkoekjes of een ander soort
60 gr boter
600 gr roomkaas (ik gebruik AH Basic)
175 gr kwark
150 gr suiker
3 eieren

Topping
350 gr kersen op sap
2 tl maïzena
1 el water
1 vanille stokje

Materialen
Springvorm 23 cm

DSC_0040 5

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of sla ze plat met een deegroller. Ik heb amandelkoekjes gebruikt van Jules De Strooper maar je kunt ook andere koekjes gebruiken.

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en meng het met de koekkruimels.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet deze in met een bakspray of boter.

Giet het koekmengsel er op en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.

Meng de roomkaas met de kwark en de suiker tot een gladde massa. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix het nog even kort.

Giet het mengsel in de vorm.

Bak de kaastaart in ongeveer 50 minuten af in een voorverwarmde oven. Hij is klaar als hij stevig is maar nog steeds een beetje wiebelig.

Laat de taart iets afkoelen en laat hem verder opstijven in de koelkast.

Neem het vocht van de kersen en breng dit aan de kook met het merg van een vanillestokje.

Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit bij het kersensap. Roer het met een garde goed door elkaar totdat de saus iets dikker wordt. Voeg nu de kersen toe.

Verwijder de springvorm en serveer de kaastaart met warme krieken.

cheesecake recept

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cheesecake Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in