
Tomaten Tarte Tatin
Een omgekeerde taart, het liefste eet ik hem zoet, met appel of peer en een bol ijs erbij. Maar een hartige tomaten tarte tatin leek mij ook wel eens leuk om uit te proberen. In de supermarkt koop ik vaak een bakje met gekleurde tomaatjes, ik vind ze erg lekker en ze zien er ook leuk uit. Voor deze tarte tatin heb ik deze tomaatjes ook gebruikt. Staat best gezellig he? Ik denk dat het ook lekker is om er daarna wat geitenkaas of feta over te verkruimelen.
Ik at de tarte tatin als lunch met een frisse salade er bij, maar je kunt hem ook als hapje bij de borrel eten. Hij is zowel koud als warm lekker, hoewel mijn voorkeur naar warm gaat. Let er wel op dat je pan ovenbestendig is, want niet alle pannen zijn dat en de geur van verbrand plastic wil je niet in je keuken. Giet het mengsel anders over in een ovenschaal voordat je het bladerdeeg er overheen drapeert.
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr cherry tomaten
2 tl suiker
1 el Balsamico azijn
Snuf zout
4 plakjes bladerdeeg
1 eigeel
Materialen
Ovenbestendige pan of
Ovenschaal (20 cm)
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg in de tussentijd ontdooien.
Was de tomaatjes en dep ze iets droog.
Zet de pan op een zacht een vuur en voeg de suiker, het zout en de Balsamico azijn toe. Laat de suiker oplossen in de azijn.
Voeg de tomaatjes toe en laat ze op een laag vuur in ongeveer 15 minuten zacht worden.
Neem de plakjes bladerdeeg, leg ze een beetje over elkaar heen en rol er een egale lap van met een deegroller.
Haal de pan van het vuur en drapeer het bladerdeeg over de tomaatjes. Druk de zijkanten van het deeg iets naar binnen.
Klop het eigeel los en bestrijk de bovenkant van het deeg met het eitje.
Zet de pan in de oven en bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten goudbruin. Als het tussentijds te donker wordt, dekt je het deeg af met een velletje aluminium folie.
Haal de pan uit de oven en laat het iets afkoelen. Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de Tarte Tatin voorzichtig om.
Serveer de Tomaten Tarte Tatin met een frisse salade.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan