Tomaten Tarte Tatin
Een omgekeerde taart, dat is deze tomaten tarte tatin. Als je in de supermarkt of bij de groenteboer weer van die mooie gekleurde tomaten ziet staan, neem ze dan mee. Daar maak je namelijk deze prachtige en lekkere tomaten tarte tatin mee. Dat staat net wat leuker dan alleen rode tomaatjes. Verkruimel eventueel wat geitenkaas of feta over de tomaatjes. Je kunt deze tomatentaart eten met een frisse salade erbij. Maar hij is ook erg geschikt als hapje bij de borrel, als lunch of om mee te nemen naar de picknick. Je kunt hem zowel warm als koud eten. Let op: check van tevoren of je pan ovenbestendig is. Dit zijn namelijk niet alle pannen.
Hartige tarte tatin
We hebben al regelmatig een zoete tarte tatin gemaakt, zoals deze peer. Of deze met kaneelijs en appel. Of deze tropische versie met ananas. Superlekker als dessert of voor bij de koffie. Maar dit keer gaan we voor een hartige tarte tatin. Deze met tomaat is superlekker, maar probeer ook eens de hartige tarte tatin met wortel en spek of uien.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 350 gr cherry tomaten
- 2 tl suiker
- 1 el balsamico azijn
- Snuf zout
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eigeel
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Laat het bladerdeeg in de tussentijd ontdooien.
Was de tomaatjes en dep ze iets droog.
Zet de pan op een zacht een vuur en voeg de suiker, het zout en de balsamico azijn toe. Laat de suiker oplossen in de azijn.
Voeg de tomaatjes toe en laat ze op een laag vuur in ongeveer 15 minuten zacht worden.
Neem de plakjes bladerdeeg, leg ze een beetje over elkaar heen en rol er een egale lap van met een deegroller.
Haal de pan van het vuur en drapeer het bladerdeeg over de tomaatjes. Druk de zijkanten van het deeg iets naar binnen.
Klop het eigeel los en bestrijk de bovenkant van het deeg met het eitje.
Zet de pan in de oven en bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten goudbruin. Als het tussentijds te donker wordt, dekt je het deeg af met een velletje aluminium folie.
Haal de pan uit de oven en laat het iets afkoelen. Leg een bord omgekeerd op de pan en draai de tarte tatin voorzichtig om.
Serveer de tomaten tarte tatin met een frisse salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in