Sangria maken

Spaanse Sangria

Zin in een lekker fris zomerdrankje? Maak dan Spaanse Sangria! In Spanje blijft het jaar na jaar dé hit van het terras. In Nederland zie je het niet zo vaak op de kaart staan. Hoeft ook niet, want zelf sangria maken is appeltje eitje. Een appeltje gaat er inderdaad in, net als rode wijn (neem een beetje een lichte), veel fruit en bruisend water! Proost! PS liever een alcoholvrije cocktail? Hebben we ook! En zelf een sangria zonder alcohol.

Wat is goede wijn voor Sangria?

Welke wijn moet je gebruiken voor Sangria? In dit Spaanse drankje gebruik je natuurlijk een Spaanse wijn. Neem een beetje een lichte, fruitige rode wijn zoals tempranillo of een rioja. Dit zijn zachte wijnen met een lager zuurgraad. Heerlijk in dit Sangria recept.

Welk fruit doe je in een Sangria?

Het fruit geeft een zoetige smaak aan de Sangria. Daarom drinkt dit zomerdrankje ook zo lekker weg. Wij hebben nu gekozen voor citrusvruchten (sinaasappel, citroen en grapefruit en appel). Dan heb je een mooie balans tussen frisse smaken en zoet. Maar je zou ook rood fruit zoals aardbeien en frambozen kunnen toevoegen.

Sangria recept
Hoe maak je sangria
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 - 6 glazen

  • 400 ml rode wijn
  • 600 ml bruisend water
  • Scheutje Grand Marnier
  • 2 el suiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 1 appel
  • IJsklontjes

Zo maak je het

  1. Meng de rode wijn met de spa rood en een scheutje grand marnier. Voeg de suiker toe en roer het even door elkaar.

  2. Was de vruchten. Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd het fruit in stukjes/plakjes. En voeg het toe aan de wijn.

  3. Voeg de ijsklontjes toe. Serveer de Sangria gekoeld met ijsklontjes.

Sangria maken
Sangria

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (216 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Appel Spaanse recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in