Spaanse Sangria

Sangria is er in vele soorten en maten. Deze Spaanse fruitdrank is razend populair in Spanje. Sangria kan je op verschillende manieren maken. Je kan de vruchten klein snijden en deze vervolgens opeten, maar je kan ze ook alleen als smaakmaker toevoegen. Qua fruit kan je volop variëren.

sangria

De basis voor Sangria is een fruitige Spaanse rode wijn gemengd met bruisend water, een fruitige frisdrank of cava. Hier voeg je fruit aan toe en eventueel nog een likeurtje of cognac. Het drankje wordt koud gedronken, dus vergeet de ijsklontjes niet, heerlijk verfrissend op een zomerse dag.

Ingrediënten voor 1 ltr
0,4 ltr rode wijn (niet te zwaar)
0,6 ltr spa rood
Scheutje Grand Marnier
2 el suiker
Schijfjes citroen
Schijfjes sinaasappel
Partjes appel
Schijfjes grapefruit
IJsklontjes

Zo maak je het

Meng de rode wijn met de spa rood en een scheutje grand marnier.

Voeg de suiker toe en roer het even door elkaar.

Snij het fruit in partjes. Als je het fruit wilt opeten kan je het beter in kleinere stukjes snijden. Ik heb het fruit alleen als smaakmaker toegevoegd.

sangria

Voeg nu het fruit toe, je kan in principe ieder fruit nemen wat je lekker vindt.

Serveer de Sangria gekoeld met ijsklontjes.

sangria

 

Pauline’s Culi Nieuws #2
Spanje Tips
Bewaar
6 Comments
  • Joyce

    16 juli 2013 at 16:57 Beantwoorden

    Sangria is zo lekker!

    • Pauline

      17 juli 2013 at 15:59 Beantwoorden

      Jaa er gingen hier kannen doorheen tijdens mijn late bday party

  • MySimplySpecial

    16 juli 2013 at 13:42 Beantwoorden

    Lekker zomers!

  • Yvonne

    16 juli 2013 at 12:42 Beantwoorden

    Wat een leuke tip om te proberen in de vakantie. Thanks!

  • Anne-Lieke

    16 juli 2013 at 09:01 Beantwoorden

    Oe wat lekker! Het is mij nog nooit gelukt om het recept van mijn moeder te evenaren maar nu dan misschien toch!

  • Lin

    16 juli 2013 at 08:31 Beantwoorden

    Super leuk recept!

Plaats een reactie