Caprese salade
Een caprese salade kan altijd. Het is niets meer dan mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Maar juist dat simpele maakt het zo lekker. Gebruik een hele goede buffelmozzarella en zoete tomaten en veel meer heb je dan ook niet nodig. Om de salade meer aan te kleden, zou je rucola kunnen toevoegen, of een restje pasta of couscous. En je kan er voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Zo in zijn eenvoud, precies zoals hoe je het in Italië op je bord krijgt.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengde tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella
- 6 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Was de tomaten en snij deze in plakjes of halveer ze. Hangt een beetje af van de soort tomaat die je gebruikt. In principe kunnen ze allemaal. Verdeel de tomaten over een bord.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomaten.
Breng de salade op smaak met peper, zout, een royale scheut olijfolie en verse basilicum.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.