Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ik hou van recepten uit de oven. Vaak maak ik het gerecht al eerder op de dag klaar en dan hoef ik het ’s avonds alleen nog even in de oven te zetten. Ook ideaal als je een drukke baan hebt en vaak laat thuis bent. Je kan dit recept voor ovenpasta met spinazie ook prima de avond van te voren maken. Scheelt je heel veel tijd en je zo heb je toch snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
100 gr spekjes
400 gr spinazie
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 ui
100 ml kookroom
100 + 50 gr geitenkaas
Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta zal nog wat doorgaren in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de spekjes goudbruin in een pan.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui en voeg deze bij de spekjes.

Bak het geheel aan en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat alle spinazie geslonken is. Je kan eventueel ook diepvries spinazie gebruiken.

Breng de spinazie op smaak met wat extra zout.

Voeg de room toe en 100 gr geitenkaas. Meng dit goed door elkaar.

Voeg nu de gekookte pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Doe de pasta in een ovenschaal en garneer deze met de resterende geitenkaas.

Doe de ovenschaal nog 15 minuten in de oven op 180 graden totdat alle kaas gesmolten is.

Als je de ovenschaal de avond van te voren hebt gemaakt, moet je de baktijd verlengen met een extra kwartier.

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Jour du Macaron & Poptasi trakteert
Quiche met prei en ricotta
Bewaar
26 Comments
  • Sophie

    23 februari 2017 at 09:29 Beantwoorden

    Echt zoooo lekker! Dank je wel!

  • Iris

    5 september 2015 at 20:40 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nYES! Heel erg bedankt voor dit recept. Mijn vriendje was echt mind….blown! Liefde van de man gaat door de maag, maar hij kookte. Dus eigenlijk gaat mijn liefde door mijn maag. Of zoiets. Logica.\r\nDanku danku danku

  • Dorien

    20 juni 2015 at 11:11 Beantwoorden

    In plaats van spekjes, zongedroogde tomaatjes. Ook de lekkere zoute bite maar dan vegetarisch!

  • astrid

    19 mei 2015 at 16:54 Beantwoorden

    Ik heb dit gerecht vandaag voor de tweede keer gemaakt, en het was weer heerlijk! Ik heb in verhouding tot de pasta iets meer spinazie/ui/geitenkaas genomen. (Of volgende keer minder pasta gebruiken haha).

  • Barbara

    17 maart 2015 at 20:29 Beantwoorden

    OMG lekker Pauline!\r\nWe hebben spelt pasta gebruikt en had wat minder spinazie in huis maar wat hebben we gesmuld joh! Heerlijk! \r\nDeze staat absoluut bij mijn favorieten.

  • Elisa

    26 januari 2015 at 20:23 Beantwoorden

    Dit receptje wil ik ook is proberen. Welke zachte geitenkaas kan je hier best voor gebruiken?

    • Pauline

      27 januari 2015 at 12:47 Beantwoorden

      Ik heb meestal zo’n rondje van de Albert Heijn. En dan wel die zonder honing.

      • Carrie

        27 september 2016 at 21:07 Beantwoorden

        Hoi, ik had nog een zakje geraspte geitenkaas van Vergeer liggen, moest op zodoende op dit recept gekomen 🙂 Smaakt heerlijk! Ook geen chilipepertje maar wel gedroogde chilivlokken in huis ik ga dit echt vaker maken alleen vind ik de verhouding pasta/spinazie niet helemaal ok maar ik hou veel van groente dus ik heb 600 gram verse spinazie gebruikt. Bedankt voor het heerlijke recept supersnel klaar terwijl het in de oven staat de keuken opgeruimd dus ook snel en makkelijk voor 1 persoon zonder vaatwasser. Morgen helemaal snel klaar daar hou ik van! 😉

  • Dorien

    10 november 2014 at 19:41 Beantwoorden

    Heeeeerlijk ik heb de spekjes vervangen voor kastanje champignons

  • Wanderer's Blues

    8 november 2014 at 14:46 Beantwoorden

    Zo lekker, staat deze week zeker op het menu!

  • Lieset

    15 september 2014 at 17:46 Beantwoorden

    Vraagje… Spinazie mag je toch niet twee keer opwarmen?

    • Carrie

      27 september 2016 at 21:00 Beantwoorden

      Ja hoor, mag best dat verhaal over nitriet is allang achterhaald 🙂

  • Franka

    29 juli 2014 at 15:49 Beantwoorden

    Heerlijk! Ga het recept vanavond voor de tweede keer maken…..:)

  • mirandaspost

    8 mei 2014 at 00:45 Beantwoorden

    Wauw!! Dit vanavond voor een vriendinnetje gemaakt en we hebben heerlijk zitten smullen! \r\nAanrader dus :).

  • jisca

    14 april 2014 at 21:04 Beantwoorden

    Heerlijk dit gerecht echt voor herhaling vatbaar ik had er ipv een halve chilipeper, chili pasta uit een tube twee kneepjes toegevoegd wat het nog extra pittiger maakte.

  • Karina

    31 maart 2014 at 18:56 Beantwoorden

    Wij hebben vandaag lekker gegeten, vanavond nog een kleine left-over

  • Elise

    18 februari 2014 at 17:12 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\nMaak je dit gerecht met diepvries spinazie of verse? Ben benieuwd! Ga zo boodschappen doen en het maken.

    • Elise

      18 februari 2014 at 17:28 Beantwoorden

      Laat maar, niet goed gelezen. Het kan allebei dus 😉 Ik ga voor de verse.

  • marjanna

    8 januari 2014 at 19:42 Beantwoorden

    Dit gerecht maak ik altijd zonder oven en dan is het ook heel snel klaar. Tijdens het koken van de pasta roerbak ik de spekjes en voeg spinazie à la crème toe..nog wat pesto of groene Italiaanse kruiden en de afgegoten pasta erbij en klaar is het.

  • Saskiapassion

    24 november 2013 at 11:35 Beantwoorden

    Ik kwam zaterdag terug van mijn werk, stond deze heerlijke ovenpasta klaar. Gemaakt door mijn man! Had hij hier op de site gevonden. Het smaakte geweldig!! De warme zachte geitenkaas, spinazie…. Mmm echt heerlijk!! \r\nBedankt.

  • Sanne

    13 november 2013 at 17:20 Beantwoorden

    Oeeeehhhh… ziet er lekker uit… Ga toevallig volgende week voor een vriendin koken en weet nu al wat het gaat worden… ;-D

  • Mandy

    14 juni 2013 at 20:08 Beantwoorden

    Zojuist de pasta klaargemaakt, het smaakte heerlijk! Ik heb er nog wat pijnboompitjes doorheen gestrooid en het dubbele aan geitenkaas gedaan, veel te lekker om daar weinig van doorheen te doen. (Om te compenseren wat minder kookroom). Dit ga ik zeker nog een keer maken.

  • Marleen

    20 maart 2013 at 22:07 Beantwoorden

    Deze gaat meteen op mijn lijstje!

  • Pauline

    20 maart 2013 at 11:58 Beantwoorden

    Tnx! Inderdaad een zachte geitenkaas, is het lekkerste.

  • Eline

    20 maart 2013 at 11:06 Beantwoorden

    Het klinkt ontzettend lekker! Ik ga dit zeker uitproberen. Ik neem aan dat je met geitenkaas de zachte geitenkaas bedoeld? die van President bijvoorbeeld, van die kleine ronde dikke plakjes?\r\n\r\nWat nog erg lekker is om toe te voegen zijn geroosterde pijnboompitjes ;)\r\n\r\nGroetjes, Eline

  • Stell

    19 maart 2013 at 16:49 Beantwoorden

    Perfect recept dit, lekker en makkelijk!

Plaats een reactie