Prei quiche
Deze prei quiche lijkt eigenlijk best op een quiche lorraine, maar dan net even wat anders! Traditioneel wordt een quiche lorraine gemaakt met ui, maar die hebben we voor dit recept vervangen door prei. Ook gebruiken we voor dit quiche recept ricotta, iets luchtiger en lichter dan slagroom.
Quiche met prei en spek
Wij zijn dol op hartige taarten. De combinatie van deeg en een hartige vulling is echt top! Deze quiche lorraine met prei is ook nog eens gemakkelijk om te maken. We maken hem namelijk met kant-en-klaar bladerdeeg, maar je kunt ook zelf een deeg maken als je dat wilt. Warm is deze quiche met prei en spek het lekkerst, maar koud is die ook nog steeds goddelijk. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 stuks
- 8 plakjes bladerdeeg
- 3 stuks prei
- 200 gr spekjes
- 250 gr ricotta
- 150 gr geraspte kaas
- 4 eieren
- 1 eidooier
- Handjevol paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Springvorm met een diameter van 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
Snijd de knoflookteen fijn. Bak de spekjes uit in een pan en voeg daarna de knoflook toe.
Snijd de prei in ringen, was deze grondig en bak deze kort mee met de spekjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Klop de ricotta los. Voeg één voor één de eieren toe en klop er een luchtig mengsel van. Voeg de helft van de kaas toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel wat paneermeel over de bodem van de taart.
Leg het preimengsel op de bodem.
Verdeel het eimengsel over de taart en strooi de resterende kaas hier overheen.
Bestrijk de randjes bladerdeeg met de geklutste eidooier.
Bak de preitaart in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk na 20 minuten of de taart niet te donker wordt, leg anders een velletje aluminiumfolie op de bovenkant van de taart.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in