Prei quiche

Prei quiche

Deze prei quiche lijkt eigenlijk best op een quiche lorraine, maar dan net even wat anders! Traditioneel wordt een quiche lorraine gemaakt met ui, maar die hebben we voor dit recept vervangen door prei. Ook gebruiken we voor dit quiche recept ricotta, iets luchtiger en lichter dan slagroom.

Quiche met prei en spek

Wij zijn dol op hartige taarten. De combinatie van deeg en een hartige vulling is echt top! Deze quiche lorraine met prei is ook nog eens gemakkelijk om te maken. We maken hem namelijk met kant-en-klaar bladerdeeg, maar je kunt ook zelf een deeg maken als je dat wilt. Warm is deze quiche met prei en spek het lekkerst, maar koud is die ook nog steeds goddelijk. Enjoy!

Prei quiche
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 stuks prei
  • 200 gr spekjes
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • Handjevol paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Springvorm met een diameter van 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.

  3. Snijd de knoflookteen fijn. Bak de spekjes uit in een pan en voeg daarna de knoflook toe.

  4. Snijd de prei in ringen, was deze grondig en bak deze kort mee met de spekjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

  5. Klop de ricotta los. Voeg één voor één de eieren toe en klop er een luchtig mengsel van. Voeg de helft van de kaas toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  6. Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

  7. Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel wat paneermeel over de bodem van de taart.

  8. Leg het preimengsel op de bodem.

  9. Verdeel het eimengsel over de taart en strooi de resterende kaas hier overheen.

  10. Bestrijk de randjes bladerdeeg met de geklutste eidooier.

  11. Bak de preitaart in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk na 20 minuten of de taart niet te donker wordt, leg anders een velletje aluminiumfolie op de bovenkant van de taart.

Prei quiche

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Bladerdeeg Prei Franse recepten Notenvrije recepten Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in