
Prei quiche
Ik ben dol op hartige preitaart, de combinatie van het deeg en de hartige vulling vind ik super lekker. Een quiche met prei is eigenlijk heel makkelijk om te maken. En je kan er ook in doen wat je zelf lekker vindt. Je kan de quiche maken met bladerdeeg, of met hartige taart deeg en je kan natuurlijk ook zelf een deeg maken. Ik had nog wat ricotta over, daarom heb ik dat gebruikt in deze quiche met prei en dat was super lekker.
De ricotta maakt het heel licht. Heb je geen ricotta dan kun je dit eventueel ook vervangen door wat crème fraîche of zure room. Voeg dan wel een extra eitje toe. Warm is de taart het lekkerste, maar je kunt hem eventueel ook koud eten. Nou ben ik daarin niet echt een goed voorbeeld, want ik lust alles koud 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
3 st prei
1 teen knoflook gehakt
200 gr rundergehakt
4 eieren
200 gr ricotta
100 ml room
1 geklutste eidooier
Handjevol Paneermeel
100 gr kaas
8 plakjes bladerdeeg
Peper en Zout
Materialen
Springvorm 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
Bak het gehakt samen met de knoflook rul in een pan.
Snij de prei in ringen, was deze grondig en bak deze kort mee met het gehakt. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Klop de ricotta los met de room. Voeg één voor één de eieren toe en klop er een luchtig mengsel van.
Voeg de helft van de kaas toe en breng de massa op smaak met peper en zout.
Vet de bakvorm in en bekleedt de bodem met bakpapier.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork.
Verdeel wat paneermeel over de bodem van de taart.
Leg het prei gehakt mengsel op de bodem.
Verdeel het ricottamengsel over de taart en garneer de taart met de resterende kaas.
Bestrijk de randjes bladerdeeg met de geklutste eidooier.
Bak de preitaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden. Kijk na 20 minuten of de taart niet te donker wordt, leg anders een velletje aluminium folie op de bovenkant van de taart.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan