Menu
DSC_0074-710x380.jpg

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ik hou van recepten uit de oven. Vaak maak ik het gerecht al eerder op de dag klaar en dan hoef ik het ’s avonds alleen nog even in de oven te zetten. Ook ideaal als je een drukke baan hebt en vaak laat thuis bent. Je kan dit recept voor ovenpasta met spinazie ook prima de avond van te voren maken. Scheelt je heel veel tijd en je zo heb je toch snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
100 gr spekjes
400 gr spinazie
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 ui
100 ml kookroom
100 + 50 gr geitenkaas
Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta zal nog wat doorgaren in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de spekjes goudbruin in een pan.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui en voeg deze bij de spekjes.

Bak het geheel aan en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Totdat alle spinazie geslonken is. Je kan eventueel ook diepvries spinazie gebruiken.

Breng de spinazie op smaak met wat extra zout.

Voeg de room toe en 100 gr geitenkaas. Meng dit goed door elkaar.

Voeg nu de gekookte pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Doe de pasta in een ovenschaal en garneer deze met de resterende geitenkaas.

Doe de ovenschaal nog 15 minuten in de oven op 180 graden totdat alle kaas gesmolten is.

Als je de ovenschaal de avond van te voren hebt gemaakt, moet je de baktijd verlengen met een extra kwartier.

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan