Gevulde flensjes met warm fruit
Als je mijn blog regelmatig leest weet je dat ik een enorme liefde heb voor pannenkoeken. Ik eet ze bij het ontbijt, als hoofdgerecht en ook in nagerechten. Op de Hotelschool maakte ik vaak geflambeerde flensjes met kaneelijs maar deze gevulde flensjes met ricotta mousse is ook super lekker en niet moeilijk om te maken. Ideaal voor tijdens de feestdagen. Het warme rode fruit geeft het nagerecht een extra kerstig tintje.
Ingredienten voor 4 personen
100 gr bloem
2 eieren
2 dl melk
Snuf zout
150 gr rood fruit
250 ml slagroom
250 gr ricotta
Zeste van 1 citroen
50 gr + 1 el suiker
1 el water
Boter om in te bakken
Poedersuiker
Zo maak je het
De flensjes kan je al van te voren maken. Maak een flensjes beslag door de bloem, de eieren en de melk te mengen met een garde. Voeg een snuf zout toe.
Verhit een klontje boter in een klein pannetje. Voeg een lepel beslag toe en bak de flensjes aan weerszijden. Let er op dat de flensjes niet te dik zijn en bak ze niet te bruin. Leg ze apart of bewaar ze in de koelkast met folie er over.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng in een andere kom de ricotta los en voeg de citroenzeste toe. Spatel de slagroom door de ricotta. Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm het rode fruit met een el water en een el suiker in een steelpan.
Doe de mousse in een spuitzak en verdeel de vulling over het midden van het flensje. Vouw de randen om en leg het flensje op het bord. Verdeel het warme fruit over de flensjes en garneer het met poedersuiker.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.