vlierbloesemsiroop

Homemade Vlierbloesemsiroop

Tijdens de boekpresentatie van Home Made Zomer, schonk Yvette Vlierbloesemsiroop! “Echt iets voor mij!”, aldus Yvette. En daar had ze gelijk in! Vlierbloesem heeft een hele bijzondere smaak, moeilijk te omschrijven, maar wel erg lekker. Nou ben ik niet zo’n plantenkenner en had ik diverse witte bloemetjes geplukt, surfend op internet bleek dat ik weegbree geplukt had. Mijn ouders daarentegen zijn echte natuur mensen, dus bij thuiskomst hing er een tasje met vlierbloesem schermen aan de deur! Ik deed het meteen in de pan om siroop te maken. Dit waren de laatste bloesems volgens mijn moeder, nu verschijnen er bessen aan de takken en daar kan je weer lekkere thee van maken.

Ingrediënten voor 1 liter
60 gr vlierbloesemschermen (de bloemen zonder takken)
1/2 citroen in plakjes
Een liter lauw warm water
500 gr suiker

Bereidingswijze
Haak de takken van de vlierbloesem en doe ze in een pan met de citroenschijfjes.

Giet er een liter lauw warm water op en laat dit een nachtje staan op een warme plek.

Zeef het water en vang het vocht op.

Doe het vocht in een pan samen met de suiker. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de suiker opgelost is.

Giet het in een gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.

vlierbloesemsiroop

 

Bron: Home Made

Marshmallow Pops
DIY Maak je eigen brownie mix
Bewaar
7 Comments
  • Debby Fernandes

    3 juli 2016 at 21:11 Beantwoorden

    Kan het ook met honing ipv suiker?

  • Mara

    17 juni 2015 at 08:22 Beantwoorden

    Hoe lang kun je dit bewaren in die flessen?\r\nOf kan je het bij grote hoeveelheden beter invriezen?

  • Marjolein

    28 juni 2014 at 16:45 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit, ook het “Hugo” recept ben ik van plan te maken maar waar kan ik het beste Vlierbloesemschermen kopen Pauline?

    • Pauline

      28 juni 2014 at 18:05 Beantwoorden

      Dat kan je bij de biowinkel kopen of bij Marqt. Het is echt zo lekker!

      • Marjolein

        29 juni 2014 at 14:39 Beantwoorden

        Ga ik zeker uitproberen Pauline, thx!

      • Berdine Oostvogel

        28 mei 2016 at 23:17 Beantwoorden

        zelf plukken op een zonnige dag. Het is nu de tijd ervoor.\r\nNiet wassen want de stuifmeel op de bloesem geeft de typische smaak.

Plaats een reactie