Homemade Vlierbloesemsiroop

Homemade Vlierbloesemsiroop

Tijdens de boekpresentatie van Home Made Zomer, schonk Yvette Vlierbloesemsiroop! “Echt iets voor mij!”, aldus Yvette. En daar had ze gelijk in! Vlierbloesem heeft een hele bijzondere smaak, moeilijk te omschrijven, maar wel erg lekker. Nou ben ik niet zo’n plantenkenner en had ik diverse witte bloemetjes geplukt, surfend op internet bleek dat ik weegbree geplukt had. Mijn ouders daarentegen zijn echte natuur mensen, dus bij thuiskomst hing er een tasje met vlierbloesem schermen aan de deur! Ik deed het meteen in de pan om siroop te maken. Dit waren de laatste bloesems volgens mijn moeder, nu verschijnen er bessen aan de takken en daar kan je weer lekkere thee van maken.

Ingrediënten voor 1 liter
60 gr vlierbloesemschermen (de bloemen zonder takken)
1/2 citroen in plakjes
Een liter lauw warm water
500 gr suiker

Bereidingswijze
Haak de takken van de vlierbloesem en doe ze in een pan met de citroenschijfjes.

Giet er een liter lauw warm water op en laat dit een nachtje staan op een warme plek.

Zeef het water en vang het vocht op.

Doe het vocht in een pan samen met de suiker. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de suiker opgelost is.

Giet het in een gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.

vlierbloesemsiroop

 

Bron: Home Made

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Drankjes

Wat vind jij van dit recept?

2.5 (2 stemmen)

12 juli 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in