Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Hou je ook zo van vlierbloesemsiroop? Vlierbloesem heeft een hele bijzondere smaak, moeilijk om precies te omschrijven, maar het is erg lekker. Zelf vlierbloesemsiroop maken is erg leuk om te doen! Je moet hiervoor in de natuur op zoek naar vlierbloesem, ze zijn in veel bermen te vinden. Het groeit altijd in de vroege zomer, afhankelijk van het weer meestal in de maanden mei en juni. Een leuke activiteit om bijvoorbeeld samen met je kinderen te ondernemen.

Vlierbloesemsiroop maken

We gebruikten voor de vlierbloesemsiroop het recept van Yvette van Boven uit het boek Home Made. Met de siroop kun je zelf een lekkere vlierbloesem limonade maken. Wij maakten hem met bruisend water, ijsklontjes, een schijfje citroen en nog wat vlierbloesem! Je kunt de siroop ook toevoegen als smaakmaker aan desserts of bakgerechten of er een lekkere cocktail mee maken. Zo maakten wij een rabarbercake met de vlierbloesemsiroop. Laat de zomer smaken!

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 liter

  • 60 gr vlierbloesemschermen (de bloemen zonder takken)
  • 1/2 citroen (in plakjes)
  • 500 gr suiker
  • 1 liter lauwwarm water
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Haal de takken van de vlierbloesem en doe ze in een pan met de citroenschijfjes.

  2. Giet er een liter lauwwarm water op en laat dit een nachtje staan op een warme plek.

  3. Zeef het water en vang het vocht op.

  4. Doe het vocht in een pan samen met de suiker. Laat dit ongeveer tien minuten zachtjes koken, totdat de suiker opgelost is.

  5. Giet het in een gesterilliseerde fles en bewaar de vlierbloesemsiroop in de koelkast.

Vlierbloesemsiroop

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in