Marokkaanse stoofpot
Eigenlijk wilde ik hier eten uit de Tajine boven zetten. Maar ik heb geen Tajine, dus dan zou ik liegen en daar hou ik niet van! Deze Marokkaanse stoofpot heb ik dus gewoon in een pan bereid, maar is ook uitermate geschikt voor de Tajine! Ik ben dol op fruit in warm eten, vriend en zus laten dit liever liggen..Als je ook niet zo van warm fruit houdt, kan je de abrikozen altijd weg laten.
Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
150 gr wortelen
1 rode paprika
1/2 courgette
2 uien
2 tenen knoflook
100 gr gedroogde abrikozen
1 blik tomatenblokjes op sap
1 tl gerookte paprika
2 tl ras el hanout
Zeezout
Bereidingswijze
Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin.
Voeg alle droge specerijen toe en bak dit kort mee!
Snij de paprika, de wortel, de courgette in stukken en voeg deze bij de kip.
Bak de groenten aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
Halveer de abrikozen en voeg deze bij de stoofpot.
Laat de stoofpot ongeveer 35 minuten op een zacht vuur garen.
Breng de stooft op smaak met wat zeezout.
Serveer met couscous.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.