
Sperziebonen stamppot
Stamppot recepten, daar wil je er altijd meer van! Toch? Een boerenkoolstamppot, pan hutspot of een andijvie stamppot kun je waarschijnlijk zo zonder recept maken. Dit recept voor sperziebonen stamppot is misschien niet iets wat je zo bedenkt.Het leuke is ook dat dit stamppot recept niet perse heel winters is, maar er een beetje tussenin. De gewokte sperzieboontjes zorgen voor een frisse smaak, terwijl de uitgebakken spekjes en romige aardappels je het vertrouwde stamppot gevoel geven. In plaats van melk of slagroom maak ik in dit recept de aardappels romig met crème fraîche wat ook net een wat frisser resultaat geeft. Kijk hier voor al onze andere stamppot recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 400 gr sperziebonen
- 350 gr prei
- 2 sjalotjes
- 250 gr spekblokjes
- 200 gr crème fraîche
- 2 - 3 el grove mosterd
- 10 takjes bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Doe ze in een pan, zet ze net onder water, voeg zout toe en kook ze in 10 tot 15 minuutjes gaar, tot dat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Haal uit de pan, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even apart. Doe, wanneer nodig, wat olijfolie in de koekenpan en voeg de sjalotjes toe bak 2 minuten en voeg dan de prei toe. Bak 6-8 minuten tot dat de prei beetgaar is. Voeg halverwege de sperzieboontjes toe. Wanneer je liever je sperzieboontjes wat minder knapperig eet, kook ze dan eerst even 4 minuten in een pan met ruim water.
Meng de mosterd, crème fraîche en fijngesneden bieslook door elkaar. Giet de aardappels af en laat ze eventjes met de deksel op de pan droog stomen. Stamp ze daarna fijn. Meng het crème fraîche mengsel door de aardappels. Schep de boontjes, prei en spekblokjes door de aardappels. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot sperziebonen over de borden en garneer met wat extra bieslook.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan