Snelle wok met bief en zwarte bonensaus
Als ik het echt even niet meer weet ga ik wokken. Dat is mijn “Go To” gerecht als ik snel iets verantwoords op tafel wil zetten. Deze snelle wok maakte ik met biefstuk en zwarte bonensaus. Een prima maaltje voor een doordeweekse dag. De bonensaus kocht ik bij de Toko. Het is een sausje van gefermenteerde zwarte bonen, sojasaus en knoflook. Zulke ingrediënten gebruik ik soms ook gewoon kant en klaar. Ik let er dan wel op dat er niet al teveel rommel in zit. Er is vast wel een manier om zelf zwarte bonensaus te maken, maar voor een snelle maaltijd vind ik dit ook prima.
Het fijne van wokken is dat je eigenlijk alle groentes kunt gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had nog wat broccoli en een rode paprika (die heb ik altijd in huis). Prima uitgangspunt voor dit wokgerecht. Ik heb nu biefstuk gebruikt, maar je zou ook kip of varkenshaas kunnen wokken. Of zelfs garnalen, alleen zou ik dan wel voor een ander sausje gaan. Ik ben wel benieuwd, gebruiken jullie ook kant en klare woksauzen? Of toch liever alles zelf maken. Ik heb de zwarte bonensaus in ieder geval op mijn “to cook” lijstje gezet. Toch maar eens proberen te do it yourselven.
Ingrediënten voor 4 personen
4 biefstukken
1 rode paprika
1 stronk broccoli
4 el zwarte bonensaus
Scheutje water
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie
Marinade
3 el sojasaus
0,5 rode peper
1 teentje knoflook
1 tl verse gember geraspt
Scheutje olijfolie
Zo maak je het
Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Rasp een stukje gember met een fijne rasp. Maak een marinade van de sojasaus, de knoflook, rode peper, gember en een scheutje olijfolie. Snijd de biefstukken in reepjes. Leg ze minimaal een half uur in de marinade. Het liefst langer natuurlijk. Je zou dit de avond van tevoren ook klaar kunnen zetten.
Was de paprika en snijd deze in reepjes. Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes. Je kunt de broccoli eventueel kort blancheren, maar dit hoeft niet perse.
Verhit wat olijfolie in de pan. Bak de biefstukreepjes op een hoog vuur rondom aan. Dit hoeft maar heel kort. 2 minuten is voldoende. Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder wat aluminiumfolie.
Giet een scheutje extra olie in de pan. Voeg de paprikareepjes en de broccoli toe en bak dit mee.
Voeg de zwarte bonensaus en een scheutje water bij de broccoli. Laat het een paar minuten staan, totdat de broccoli voldoende garing heeft.
Voeg op het laatst de biefstukreepjes bij de snelle wok en verhit het nog 1 minuut.
Serveer de bief met zwarte bonensaus met noodles of rijst.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in