Saffraan risotto

Saffraan risotto

Deze saffraan risotto is weer eens wat anders dan de standaard risotto die je gewend bent. We aten dit romige gerecht ooit in Rome, aan het Piazza Navona met de vele straatmuzikanten op de achtergrond. Gezellige ambiance, een warme zomeravond en een heerlijke risotto. Thuis gingen we gelijk aan de slag met onze eigen variant. Met weemoed denken we dan terug aan die prachtige avond in Italië!

Risotto met champignons

De saffraan risotto serveren we met paddenstoelen. Lekker hartig en aards, zeker in combinatie met de salie en Parmezaanse kaas. Allemaal Italiaanse smaken in dit risotto recept. Wil je liever een risotto met vlees? Maak dan eens risotto met gehakt uit de oven. Voor ieder zo wat wils, maar wij dromen nog even verder over Rome met deze saffraan risotto…

Saffraan risotto
Risotto milanese

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • Paar draadjes saffraan
  • Handjevol salie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr roomboter
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Maak de bouillon klaar en voeg de draadjes saffraan hier aantoe. Zo kan de bouillon de kleur van de saffraan even goed opnemen.

  2. Pel en snipper de ui en fruit deze kort aan in de helft van de boter. Voeg de rijstkorrels toe en bak ze kort totdat ze glazig zien. Blus het geheel af met de witte wijn, laat het vocht opnemen in de rijst.

  3. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst op een laag pitje koken totdat het vocht opgenomen is.

  4. Voeg een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit totdat alle bouillon op is. Voeg pas nieuwe bouillon toe als al het vocht opgenomen is.

  5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken.

  6. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Voeg hier de paddenstoelen aantoe en bak deze kort aan. Bak op het laatst even de knoflook mee.

  7. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout en voeg de salie toe.

  8. Rasp de Parmezaanse kaas en roer de helft door de risotto. Voeg ook de rest van de boter toe en meng de paddenstoelen door de risotto.

  9. Breng de  saffraan risotto indien nodig op smaak met peper en zout en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Saffraan risotto

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in