Risotto met gehakt

Risotto met gehakt uit de oven

Deze risotto met gehakt maak je lekker gemakkelijk in de oven, je hoeft bij dit recept dus niet eindeloos in de pan te roeren tot de risotto gaar is. Kun jij lekker iets anders gaan doen! We maken er een risotto bolognese van, uiteraard met tomaat, maar ook met champignons. Dat is natuurlijk niet echt authentiek Italiaans... maar wél heel lekker. Het eerste deel bereid je in een koekenpan en daarna schep je alles over in een ovenschaal, zodat de oven de rest van het zware werk kan doen. Buon appetito!

Risotto met gehakt
Risotto met gehakt
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr risotto-rijst (bv. arborio)
  • 500 gr gehakt
  • 1 ui
  • 250 gr kerstomaten (aan de tak)
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 4 takjes basilicum
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrisch), 130 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de knoflook en ui en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan voor 3-4 minuten. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee, schep het gehakt door de groenten en bak het vlees in 4-5 minuten goudbruin. Breng goed op smaak met zout en peper.

  3. Schep de risottorijst door het gehaktmengsel tot de korrels glazig zien, dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.

  4. Schep alles voorzichtig in een ovenschaal, roer de helft van de Parmezaanse kaas er door. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de oven. Knip de kerstrostomaatjes in kleinere takjes. Haal het folie van de ovenschaal en leg de takjes kerstrostomaatjes tussen de risotto en zet nog 15-20 min terug in de oven.

  5. Garneer de ovenrisotto met de rest van de Parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum.

Risotto met gehakt
Risotto met gehakt

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.