
Risotto met gehakt uit de oven
Deze risotto met gehakt maak je lekker gemakkelijk in de oven, je hoeft bij dit recept dus niet eindeloos in de pan te roeren tot de risotto gaar is. Kun jij lekker iets anders gaan doen! We maken er een risotto bolognese van, uiteraard met tomaat, maar ook met champignons. Dat is natuurlijk niet echt authentiek Italiaans... maar wél heel lekker. Het eerste deel bereid je in een koekenpan en daarna schep je alles over in een ovenschaal, zodat de oven de rest van het zware werk kan doen. Buon appetito!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr risotto-rijst (bv. arborio)
- 500 gr gehakt
- 1 ui
- 250 gr kerstomaten (aan de tak)
- 2 tenen knoflook
- 250 gr champignons
- 4 takjes basilicum
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 ml kippenbouillon
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 2 el gedroogde oregano
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrisch), 130 graden (hetelucht).
Haal de schil van de knoflook en ui en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan voor 3-4 minuten. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee, schep het gehakt door de groenten en bak het vlees in 4-5 minuten goudbruin. Breng goed op smaak met zout en peper.
Schep de risottorijst door het gehaktmengsel tot de korrels glazig zien, dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Schep alles voorzichtig in een ovenschaal, roer de helft van de Parmezaanse kaas er door. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de oven. Knip de kerstrostomaatjes in kleinere takjes. Haal het folie van de ovenschaal en leg de takjes kerstrostomaatjes tussen de risotto en zet nog 15-20 min terug in de oven.
Garneer de ovenrisotto met de rest van de Parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan