Menu
Sorbetijs-3-3.jpg

Rosé sorbetijs met frambozen

Ik moet eerlijk toegeven ik heb het niet zelf bedacht! Het idee voor rosé sorbetijs heb ik in een van de Donna Hay magazines voorbij zien komen. Ik vind Donna Hay (en iedereen in haar team, ze verzint natuurlijk niet alles zelf) geweldig! Ze noemt het ook nog eens heel leuk frosé. Bevroren rosé. Nou is het misschien sowieso tijd voor een comeback van de rosé. Wie drinkt dat tegenwoordig nog? Ik heb het zelfs nooit meer in huis en eigenlijk ook al een tijd niet meer gedronken. Toch is een glas koude rosé op een mooie zomerse dag heerlijk en ook zo feestelijk!

Het rosé sorbetijs is ook heel feestelijk. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. En je kunt het voor allerlei gelegenheden inzetten. Wanneer je een leuk tuinfeest geeft als welkomstdrankje/hapje (het zit er een een beetje tussenin), na een bbq of een elegant etentje. Het leuke is dat je het van te voren kunt maken en het ook zo gedaan is. Je doet bevroren frambozen samen met rosé, suiker en sorbetijs in een blender. Giet het in een braadslede. Zet in de vriezer. Doe in een mooi glaasjes of zo’n leuke ijscoupe (kun je die ook weer eens gebruiken) en garneer met wat verse frambozen.

sorbetijs

sorbetijs

Ingrediënten voor 4 personen
450 gr bevroren frambozen
500 ml citroen sorbetijs
50 gr suiker
500 ml rosé
handje verse frambozen om te garneren

Ook nodig
metalen vorm ca 20x30cm (bijvoorbeeld een braadslede)

Zo maak je het
Doe de frambozen, het citroen sorbetijs, suiker en 500 ml rosé in de blender en mix tot dat alles glad is. Giet het mengsel in een metalen vorm van ongeveer 20x30cm. Bijvoorbeeld een braadslede. Zet in de vriezer tot dat het bevroren is (2-3 uur, of langer)

Laat een klein beetje ontdooien en schep in leuke glaasjes of ijscoupes en garneer met wat verse frambozen.

sorbetijs

sorbetijs

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan