Rosé sorbetijs met frambozen
Ik moet eerlijk toegeven ik heb het niet zelf bedacht! Het idee voor rosé sorbetijs heb ik in een van de Donna Hay magazines voorbij zien komen. Ik vind Donna Hay (en iedereen in haar team, ze verzint natuurlijk niet alles zelf) geweldig! Ze noemt het ook nog eens heel leuk frosé. Bevroren rosé. Nou is het misschien sowieso tijd voor een comeback van de rosé. Wie drinkt dat tegenwoordig nog? Ik heb het zelfs nooit meer in huis en eigenlijk ook al een tijd niet meer gedronken. Toch is een glas koude rosé op een mooie zomerse dag heerlijk en ook zo feestelijk!
Het rosé sorbetijs is ook heel feestelijk. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. En je kunt het voor allerlei gelegenheden inzetten. Wanneer je een leuk tuinfeest geeft als welkomstdrankje/hapje (het zit er een een beetje tussenin), na een bbq of een elegant etentje. Het leuke is dat je het van te voren kunt maken en het ook zo gedaan is. Je doet bevroren frambozen samen met rosé, suiker en sorbetijs in een blender. Giet het in een braadslede. Zet in de vriezer. Doe in een mooi glaasjes of zo’n leuke ijscoupe (kun je die ook weer eens gebruiken) en garneer met wat verse frambozen.
Ingrediënten voor 4 personen
450 gr bevroren frambozen
500 ml citroen sorbetijs
50 gr suiker
500 ml rosé
handje verse frambozen om te garneren
Ook nodig
metalen vorm ca 20x30cm (bijvoorbeeld een braadslede)
Zo maak je het
Doe de frambozen, het citroen sorbetijs, suiker en 500 ml rosé in de blender en mix tot dat alles glad is. Giet het mengsel in een metalen vorm van ongeveer 20x30cm. Bijvoorbeeld een braadslede. Zet in de vriezer tot dat het bevroren is (2-3 uur, of langer)
Laat een klein beetje ontdooien en schep in leuke glaasjes of ijscoupes en garneer met wat verse frambozen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in