Raffaello taart recept

Raffaello taart

Dit raffaello taart recept hebben we gekregen van 47 Anno domini in Groningen. Daar proefden we voor het eerst en we vonden dat we dit recept wel moesten delen op de site. Dus gelukkig was 47 Anno domini zo lief om het met ons te delen. En echt waar, deze raffaello taart moet je een keer proberen. Het is eigenlijk een soort raffaello cheesecake. Hij hoeft niet de oven in, dus iedereen kan hem maken. Ben jij ook dol op raffaello’s en kokos? Dan is deze raffaello taart jou op het lijf geschreven.

 

Raffaello taart recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 250 gr amaretti koekjes
  • 50 gr kokosrasp
  • 125 gr gesmolten boter
  • 8 blaadjes gelatine
  • 100 gr witte chocolade
  • 12 raffaello's
  • 400 ml gecondenseerde kokosmelk
  • 300 + 100 ml slagroom
  • 500 gr mascarpone

Garneren met

  • raffaello's
  • kokos

Materiaal

  • Springvorm 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de koekjes en kokos in een keukenmachine. Voeg
    de gesmolten boter toe. Meng nogmaals door elkaar.

  2. Bekleed een ingevette springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk dit aan (met de bolle kant van een lepel). Laat de bodem opstijven in de koelkast.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water. Smelt in de tussentijd de chocola au-bain-marie en maal de raffaello’s fijn in een keukenmachine.

  4. Mix de gecondenseerde kokosmelk met 300 ml slagroom en de mascarpone tot een dikke massa.

  5. Verwarm 100 ml slagroom. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan de warme slagroom. Roer door met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Meng dit door de mascarponecrème.

  6. Voeg de gesmolten witte chocolade en de fijngehakte raffaello’s toe aan de mascarpone. Roer goed door en verdeel dit over de koekjesbodem.

  7. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de raffaellotaart met extra raffaello’s en kokos.

Raffaello taart
Taart met raffaello

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in