Pizza met aardappel en mozzarella
Een pizza met aardappel! Dubbel carbs dubbel zo lekker! Deze pizza is dus niets super gezond, maar dat hoeft ook niet als je pizza eet toch? Want anders zou je een pizza met bloemkoolbodem moeten maken, meer veggies en dus ook voedzamer. Maar voor een overheerlijk Italiaans avondje thuis, is dit recept zeker een aanrader.
Kant en klaar pizzadeeg
Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet ingewikkeld. Maar je hebt er wel tijd voor nodig, want het deeg moet rijzen. Deze keer gebruiken we kant en klaar deeg uit de supermarkt. Ook heel lekker! Of je gebruikt een voorgebakken bodem, dan ben je helemaal snel klaar. Buon appetito!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rollen vers pizzadeeg (recept)
- 4 aardappelen met rode schil (bijv. roseval)
- 30 gr basilicum
- 100 gr pistachenootjes
- 80 gr parmezaanse kaas
- 2 bollen mozzarella
- Peper en zout
- 6 - 8 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch) of 200 graden (heteluchtoven). Wanneer je een pizzasteen hebt leg die dan in de oven.
Borstel de aardappels schoon. Kook ze (met schil) voor 8 minuten in kokend water. Haal uit de pan en laat ze even afkoelen totdat je ze weer goed kunt snijden.
Maak de pesto. Doe de basilicum, pistachenootjes, Parmezaanse kaas en olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer en hak alles fijn tot dat er een glad mengsel ontstaat. Wanneer het te droog is, dan voeg je nog wat extra olijfolie toe. De pesto moet lekker smeuïg worden. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de pizzabodems met de pesto. Snijd de aardappels in dunne plakjes en verdeel over de pizza’s. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de pizza’s. Schuif de pizza’s 10 minuten in de oven totdat ze mooi krokant gebakken zijn.
Als variant kun je de de mozzarella er ook na het bakken op de pizza leggen, dus koud. Zoals op de foto’s. Ook heel lekker.
Bestrooi met nog wat fijngehakte pistachenootjes en verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.