koffiecake

Koffiecake met mokkacrème

Dit is lekker! Als je van koffie houdt dan vind je deze koffiecake met mokkacrème vast ook fantastisch. Zodra er iets met koffie op de dessertkaart staat, is mijn keuze snel gemaakt. Een van mijn favo’s is een affogato, dat is een bolletje vanille ijs met daarop een sterke espresso. Maar alles met mokka vind ik ook heerlijk. Deze cake heeft dubbel koffie. Er gaat een L’OR espresso in het cakebeslag en in de frosting gaat een dubbele L’OR ristretto. Allemaal gezet met mijn nieuwe L’OR BARISTA koffiemachine. Ik ben zo blij met dit apparaat!

Extra fijn (en lekker) is dat je met een L’OR BARISTA Grand Matin een filterkoffie kan zetten. Precies, zo'n grote kop koffie!

Pauline

2 tegelijk

Met de L’OR BARISTA koffiemachine kan je een gewone lungo of espresso zetten zoals je gewend bent. Maar gebruik je een L’OR BARISTA XXL capsule, dan zet je met 1 druk op de knop een dubbele ristretto of espresso, 2 lungo’s of een grote koffie. Extra fijn (en lekker) is dat je met een L’OR BARISTA Grand Matin capsule een filterkoffie kan zetten. Precies, zo’n grote kop koffie zoals je die van thuis vroeger gewend bent. Bovendien is filterkoffie weer helemaal terug op de kaart in menig koffietentje en met de L’OR BARISTA koffiemachine zet je die thuis heel gemakkelijk zelf!

LOR BARISTA KOFFIEMACHINE
koffiecake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 40 ml espresso (L'OR BARISTA Forza espresso)

Mokkacrème

  • 120 gr eiwit
  • 160 gr suiker
  • 360 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 ml ristretto (L'OR BARISTA XXL Ristretto)
  • 30 gr pure chocolade

Materiaal

  • Springvorm 23 cm

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de koffiecake. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Zet een dubbele espresso met de L’OR BARISTA XXL Forza capsule en laat deze afkoelen.

  2. Mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker gedurende een minuut of 8 tot luchtige pieken. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en mix kort. Voeg vervolgens langzaam de afgekoelde espresso toe en mix nog even kort. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Bak de cake in ongeveer 55 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.

  3. Zet een dubbele ristretto met de L’OR BARISTA XXL Ristretto capsule en laat deze afkoelen.

  4. Maak nu de meringue botercrème. Verwarm de suiker en het eiwit au bain marie (dat wil zeggen in een kom die op een pan met kokend water staat). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende 5 minuten totdat de suiker opgelost is, dit kan je voelen door een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger te wrijven, je mag geen korrels meer voelen. Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. Voeg tot slot beetje bij beetje de ristretto toe en meng goed door elkaar. Het is belangrijk dat je dit langzaam doet anders wordt de koffie niet goed opgenomen.

  5. Verdeel de mokkacrème over de afgekoelde koffiecake. Garneer met gehakte pure chocolade. Bewaar de cake buiten de koelkast op een koele plek.

koffiecake
koffiecake

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Taart recepten Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in