Menu
DSC_0001-710x380.jpg

Gezond ontbijt Havermout met gebakken appeltjes

In mijn fav’s noemde ik het al, mijn favoriete ontbijtje op dit moment is havermout. Warm voedzaam en lekker met fruit en noten. Het is ook nog eens een heel gezond ontbijt en het is sneller klaar dan je denkt. Vaak eet ik het met plakjes banaan en als ik iets meer tijd voor mijn ontbijt neem, dan maak ik er gebakken kaneelappeltjes bij.

Ontbijten is heel belangrijk, eigenlijk doe ik dit mijn hele leven al. En dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Heel veel mensen slaan deze maaltijd over. Ik denk dat je dag niet beter kan beginnen dan met een gezond ontbijt.

Ingrediënten voor 1 persoon
50 gr havermout
1 el chiazaad (optioneel)
200 gr melk
Schepje suiker
1 appel
Kaneel
Klontje boter
Handjevol pecannoten

Zo maak je het
Verwarm de melk met de havermout en het chia zaad in een steelpan. Voeg naar wens een schepje suiker toe. Laat de pap gedurende 5 minuutjes zachtjes koken.

Snij de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.

Doe de gebakken appeltjes bij de havermout en voeg een handjevol pecannoten toe.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan