Havermoutpap maken

Havermoutpap maken

Zelf havermoutpap maken is makkelijk dan je denkt. Het is een van onze favoriete ontbijtjes! Warm, voedzaam en perfect om de dag mee te starten. Je kunt de dag toch niet beter beginnen dan met dit gezonde ontbijt?

Havermoutpap met appel

Bij de havermoutpap hebben we gebakken kaneelappeltjes gemaakt. De smaken van een appeltaart, maar dan in de vorm van een havermoutpap met appel. Hou je ook zo van pindakaas? Probeer dan ook eens havermout met pindakaas.

Havermoutpap maken

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 50 gr havermout
  • 200 ml melk (plantaardig)
  • 1 appel
  • 1 el chiazaad
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • Handjevol pecannoten
  • Klontje roomboter

Lekker met

  • Maple syrup

Zo maak je het

  1. Om de havermoutpap te maken verwarm je de melk met de havermout, het chiazaad en de rozijnen in een steelpan. Laat de pap gedurende vijf minuten zachtjes koken.

  2. Snijd de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.

  3. Rooster eventueel de pecannoten en hak deze fijn.

  4. Serveer de havermoutpap met de gebakken appeltjes en de geroosterde pecannoten. Lekker met een scheut maple syrup.

Havermoutpap maken

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Appel Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

5 februari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in