Havermoutpap maken
Zelf havermoutpap maken is makkelijk dan je denkt. Het is een van onze favoriete ontbijtjes! Warm, voedzaam en perfect om de dag mee te starten. Je kunt de dag toch niet beter beginnen dan met dit gezonde ontbijt?
Havermoutpap met appel
Bij de havermoutpap hebben we gebakken kaneelappeltjes gemaakt. De smaken van een appeltaart, maar dan in de vorm van een havermoutpap met appel. Hou je ook zo van pindakaas? Probeer dan ook eens havermout met pindakaas.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 50 gr havermout
- 200 ml melk (plantaardig)
- 1 appel
- 1 el chiazaad
- 1 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- Handjevol pecannoten
- Klontje roomboter
Lekker met
- Maple syrup
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Om de havermoutpap te maken verwarm je de melk met de havermout, het chiazaad en de rozijnen in een steelpan. Laat de pap gedurende vijf minuten zachtjes koken.
Snijd de appel in partjes en bak deze in wat boter aan. Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee.
Rooster eventueel de pecannoten en hak deze fijn.
Serveer de havermoutpap met de gebakken appeltjes en de geroosterde pecannoten. Lekker met een scheut maple syrup.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in