Havermout ontbijt met pindakaas

Havermout ontbijt met pindakaas

Een supermakkelijk en snel havermout ontbijt met pindakaas. In twee stappen gemaakt. In een steelpan verwarm je de melk samen met de havermout en kaneel op laag vuur. Dit geeft de havermoutpap een lekkere smaak en bezorgt je ook nog eens een goed humeur (of ligt dat aan ons?). Verdeel de havermout over 2 kommen. Schep er een eetlepel pindakaas bij en garneer met stukjes appel, blauwe bessen, frambozen en wat pure chocolade rasp. Het is ook heel lekker met grof gehakte geroosterde hazelnoten of banaan. Wij hebben altijd een voorraadje met geroosterde noten dan hoef je ’s ochtends dat niet te doen. Wanneer je noten voor een recept nodig hebt rooster je er gewoon wat meer, ze komen altijd van pas!  Je kunt het recept ook helemaal vegan maken door een plantaardige melk te gebruiken in plaats van gewone melk.

Havermout ontbijt met pindakaas
Havermout ontbijt met pindakaas
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 80 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 500 ml (plantaardige) melk
  • 70 gr gemengd fruit (bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen)
  • 0,5 appel
  • 30 gr hazelnoten (geroosterd)
  • 2 el pindakaas
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el kaneel
  • 1 stukje pure chocolade

Zo maak je het

  1. Doe de melk samen met de havermout en het kaneelpoeder in een steelpannetje. Breng zachtjes aan de kook en laat 2-3 minuten koken tot de havermout een pap is geworden.

  2. Verdeel de havermoutpap over 2 kommen. Schep in iedere kom een flinke eetlepel pindakaas en 1 eetlepel ahornsiroop en meng door de havermout. Verdeel het fruit er over (bijvoorbeeld: blauwe bessen en frambozen). Snijd de appel in plakjes en leg in kommen. Hak de hazelnoten grof en garneer de havermoutpap er mee. Schaaf tot slot wat pure chocolade over de kommen.

Havermout ontbijt met pindakaas
Havermout ontbijt met pindakaas

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (21 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in