havermout ontbijt met pindakaas

Havermout ontbijt met pindakaas

Een supermakkelijk en snel havermout ontbijt met pindakaas. In twee stappen gemaakt. In een steelpan verwarm je de melk samen met de havermout en kaneel op laag vuur. Dit geeft de havermoutpap een lekkere smaak en bezorgt je ook nog eens een goed humeur (of ligt dat aan ons?). Verdeel de havermout over 2 kommen. Schep er een eetlepel pindakaas bij en garneer met stukjes appel, blauwe bessen, frambozen en wat pure chocolade rasp. Het is ook heel lekker met grof gehakte geroosterde hazelnoten of banaan. Wij hebben altijd een voorraadje met geroosterde noten dan hoef je ’s ochtends dat niet te doen. Wanneer je noten voor een recept nodig hebt rooster je er gewoon wat meer, ze komen altijd van pas!  Je kunt het recept ook helemaal vegan maken door een plantaardige melk te gebruiken in plaats van gewone melk.

ingredient havermout
havermout ontbijt met pindakaas
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 80 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 500 ml (plantaardige) melk
  • 70 gr gemengd fruit (bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen)
  • 0,5 appel
  • 30 gr hazelnoten (geroosterd)
  • 2 el pindakaas
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el kaneel
  • 1 stukje pure chocolade
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de melk samen met de havermout en het kaneelpoeder in een steelpannetje. Breng zachtjes aan de kook en laat 2-3 minuten koken tot de havermout een pap is geworden.

  2. Verdeel de havermoutpap over 2 kommen. Schep in iedere kom een flinke eetlepel pindakaas en 1 eetlepel ahornsiroop en meng door de havermout. Verdeel het fruit er over (bijvoorbeeld: blauwe bessen en frambozen). Snijd de appel in plakjes en leg in kommen. Hak de hazelnoten grof en garneer de havermoutpap er mee. Schaaf tot slot wat pure chocolade over de kommen.

ingredient ontbijt
havermout ontbijt met pindakaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in