
Gevulde eieren met avocado
Deze gevulde eieren met avocado zijn een leuke twist op de klassieke gevulde eieren. De meeste jaren ’90 kids zijn denk ik opgegroeid met gevulde eieren als verjaardagshapje. Dat was toen vernieuwend en bijzonder, naast de leverworst en kaasblokjes. Ik ben altijd al dol geweest op gevulde eieren. De een vind het niks en de ander vind het heerlijk. Ik behoor tot de laatste categorie. Hoewel ik de klassieke gevulde eieren ook weet te waarderen, met mayonaise en kerrie, zijn deze gevulde eieren met avocado een goed alternatief. En ietsje meer verantwoord. Hier gaat geen mayonaise door het eigeel en de avocado geeft een extra romige smaak aan de vulling, yum!
Deze gevulde eieren met avocado zijn natuurlijk ook leuk om te serveren bij de paasbrunch. Maar het is ook gewoon lekker bij de borrel hoor. En als we dan toch even terug de tijd in gaan, welke hapjes stonden er vroeger bij jullie op tafel met verjaardagen? Bij ons was het steevast een schaal met blokjes kaas, droge worst en leverworst. Dit werd afgewisseld met chips en zoute pepsels en toastjes met boursin en kipkerrie salade. Echt oldskool! Maar deze gevulde eieren met avocado zijn helemaal 2017.. Enjoy!
Ingrediënten voor 16 st.
8 eieren
1 avocado
1/2 limoen
1 el zure room
Peper en zout
Snufje paprikapoeder
1 takje koriander
1 teentje knoflook
Materialen
Spuitzak
Zo maak je het
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken door de eieren onder koud water af te spoelen.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
Haal het eigeel met een lepeltje eruit en doe dit in de kom van je keukenmachine.
Voeg het limoensap, de zure room, de avocado, peper en zout, paprikapoeder en knoflook toe. Meng het tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de eieren. Bestrooi de eieren met wat paprikapoeder en fijngehakte koriander.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hier31 maart 2017
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan