Gevulde eieren
Deze gevulde eieren met avocado zijn een leuke twist op de klassieke gevulde eieren. De meeste jaren ’90 kids zijn denk ik opgegroeid met gevulde eieren als verjaardagshapje. Dat was toen vernieuwend en bijzonder, naast de leverworst en kaasblokjes. Hoewel we de klassieke gevulde eieren met mayonaise en kerrie zeker weten te waarderen, zijn deze gevulde eieren met avocado een goed alternatief. En ietsje meer verantwoord. Hier gaat geen mayonaise door het eigeel en de avocado geeft een extra romige smaak aan de vulling, yum!
Gevulde eieren anders
Deze gevulde eieren met avocado zijn natuurlijk ook leuk om te serveren bij de paasbrunch. Maar het is ook gewoon lekker als borrelhapje. En als we dan toch even terug de tijd in gaan, welke hapjes stonden er vroeger bij jullie op tafel met verjaardagen? Bij ons was het steevast een schaal met blokjes kaas, droge worst en leverworst. Dit werd afgewisseld met chips en zoute pepsels en toastjes met boursin en kipkerrie salade. Echt oldskool! Maar deze gevulde eieren met avocado zijn helemaal van nu! Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 16 st.
- 8 eieren
- 1 avocado
- Sap van een halve limoen
- 1 el zure room
- 1 teentje knoflook
- 1 takje koriander
- Snuf paprikapoeder
- Chilipeper en zout
Materiaal
- Spuitzak met spuitmondje
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken door de eieren onder koud water af te spoelen.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
Haal het eigeel met een lepeltje eruit en doe dit in de kom van je keukenmachine. Voeg het limoensap, de zure room, de avocado, chilipeper en zout, paprikapoeder en knoflook toe. Meng het tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de eieren. Bestrooi de gevulde eieren met wat paprikapoeder en fijngehakte koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in