Gevulde eieren

Gevulde eieren

Deze gevulde eieren met avocado zijn een leuke twist op de klassieke gevulde eieren. De meeste jaren ’90 kids zijn denk ik opgegroeid met gevulde eieren als verjaardagshapje. Dat was toen vernieuwend en bijzonder, naast de leverworst en kaasblokjes. Hoewel we de klassieke gevulde eieren met mayonaise en kerrie zeker weten te waarderen, zijn deze gevulde eieren met avocado een goed alternatief. En ietsje meer verantwoord. Hier gaat geen mayonaise door het eigeel en de avocado geeft een extra romige smaak aan de vulling, yum!

Gevulde eieren anders

Deze gevulde eieren met avocado zijn natuurlijk ook leuk om te serveren bij de paasbrunch. Maar het is ook gewoon lekker als borrelhapje. En als we dan toch even terug de tijd in gaan, welke hapjes stonden er vroeger bij jullie op tafel met verjaardagen? Bij ons was het steevast een schaal met blokjes kaas, droge worst en leverworst. Dit werd afgewisseld met chips en zoute pepsels en toastjes met boursin en kipkerrie salade. Echt oldskool! Maar deze gevulde eieren met avocado zijn helemaal van nu! Enjoy!

Gevulde eieren
Gevulde eieren

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 16 st.

  • 8 eieren
  • 1 avocado
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje koriander
  • Snuf paprikapoeder
  • Chilipeper en zout

Materiaal

  • Spuitzak met spuitmondje

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken door de eieren onder koud water af te spoelen.

  2. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

  3. Haal het eigeel met een lepeltje eruit en doe dit in de kom van je keukenmachine. Voeg het limoensap, de zure room, de avocado, chilipeper en zout, paprikapoeder en knoflook toe. Meng het tot een glad mengsel.

  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toeven op de eieren. Bestrooi de gevulde eieren met wat paprikapoeder en fijngehakte koriander.

Gevulde eieren
Gevulde eieren

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (5 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Makkelijke recepten Avocado Ei Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Pasen Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in