
Italiaanse gehaktschotel
Deze gehaktschotel met een knapperig laagje van dungesneden aardappelplakjes maken we in Italiaanse stijl, met een bolognese-achtige saus van ui, courgette en gehakt. Deze kook je in een koekenpan samen met tomaatjes in tot een dikke gehaktsaus. Dit vormt de bodem van de gehaktschotel. Daarop leg je dungesneden plakjes aardappel die je lekker krokant in de oven bakt met een laagje kaas. Bestrooi deze ovenschotel met verse blaadjes basilicum, een flinke toef rucola, drizzle als je wilt er nog wat van je favoriete olijfolie over en maak af met een royale draai verse peper.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr rundergehakt
- 2 uien
- 1 courgette
- 250 gr vastkokende aardappels
- 4-6 takjes basilicum
- 50 gr rucola
- 2 blikjes pomodorini tomaatjes (in blik)
- geraspte kaas (naar smaak)
- 2 el gedroogde oregano
- 1,5 el venkelzaad
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Haal de schil van de uien en hak fijn. Haal de blaadjes van de basilicum, bewaar voor garnering en hak de steeltjes fijn. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes.
Snijd de aardappels in mooie dunne plakjes van ca 4 mm. Doe ze over in een mengkom en voeg een scheutje olijfolie, wat peper en zout toe en hussel door de aardappelplakjes. Laat tot gebruik staan.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en fijngehakte steeltjes basilicum samen met het venkelzaad 2-3 minuten tot de ui goudbruin kleurt. Bak de blokjes courgette en oregano al omscheppend 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten mee. Schenk de pomodorini tomaatjes erbij en schep de helft van de geraspte kaas erdoor en kook de tomaten in tot het vocht van de tomaten bijna weg is.
Schep het gehakt en groenten in een ovenschaal. Leg op de bovenkant dakpansgewijs de plakjes aardappel tot de gehele bovenkant bedekt is. Strooi het laatste beetje kaas er over en zet de schaal 25-30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Garneer met rucola en basilicumblaadjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan