Gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

Deze gehaktschotel met een knapperig laagje van dungesneden aardappelplakjes maken we in Italiaanse stijl, met een bolognese-achtige saus van ui, courgette en gehakt. Deze kook je in een koekenpan samen met tomaatjes in tot een dikke gehaktsaus. Dit vormt de bodem van de gehaktschotel. Daarop leg je dungesneden plakjes aardappel die je lekker krokant in de oven bakt met een laagje kaas. Bestrooi deze ovenschotel met verse blaadjes basilicum, een flinke toef rucola, drizzle als je wilt er nog wat van je favoriete olijfolie over en maak af met een royale draai verse peper.

Gehaktschotel
Gehaktschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 250 gr vastkokende aardappels
  • 4-6 takjes basilicum
  • 50 gr rucola
  • 2 blikjes pomodorini tomaatjes (in blik)
  • geraspte kaas (naar smaak)
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1,5 el venkelzaad
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de uien en hak fijn. Haal de blaadjes van de basilicum, bewaar voor garnering en hak de steeltjes fijn. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes.

  3. Snijd de aardappels in mooie dunne plakjes van ca 4 mm. Doe ze over in een mengkom en voeg een scheutje olijfolie, wat peper en zout toe en hussel door de aardappelplakjes. Laat tot gebruik staan.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en fijngehakte steeltjes basilicum samen met het venkelzaad 2-3 minuten tot de ui goudbruin kleurt. Bak de blokjes courgette en oregano al omscheppend 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten mee. Schenk de pomodorini tomaatjes erbij en schep de helft van de geraspte kaas erdoor en kook de tomaten in tot het vocht van de tomaten bijna weg is.

  5. Schep het gehakt en groenten in een ovenschaal. Leg op de bovenkant dakpansgewijs de plakjes aardappel tot de gehele bovenkant bedekt is. Strooi het laatste beetje kaas er over en zet de schaal 25-30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Garneer met rucola en basilicumblaadjes.

Gehaktschotel
Gehaktschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.