
Frambozen kwarktaart
Frambozen kwarktaart: fris, romig en perfect wit met roze-rood! Deze taart is zo’n klassieker die eigenlijk altijd goed is. Of je ‘m nu maakt voor een verjaardag, brunch of zomaar omdat je zin hebt in iets lekkers – hij valt altijd in de smaak. Het frisse van de frambozen smaakt heerlijk met de romige kwarkvulling en een knapperige koekbodem.
Frambozen kwarktaart: supermakkelijk
Deze frambozen kwarktaart ziet er vrolijk uit door de roze swirl van frambozenpuree en is heerlijk luchtig door de opgeklopte slagroom. Perfect als zomertoetje of als traktatie bij een verjaardag. Gebruik het liefst rijpe frambozen voor extra veel smaak. Enne: laat de taart goed opstijven in de koelkast, dan wordt -ie het lekkerst.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-10 personen
- 250 gr haverkoekjes
- 125 gr roomboter
- 500 ml volle kwark
- 300 ml slagroom
- 60 gr + 1 el suiker
- 375 gr frambozen
- 8 blaadjes gelatine
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Laat de gelatine weken in koud water.
Laat de boter smelten. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de boter met de koekkruimels en verdeel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet weg in de koelkast.
Pureer een derde (125 gr) van de frambozen glad met een staafmixer. Meng er 1 el suiker doorheen.
Klop 200 ml slagroom stijf met 60 gr suiker. Mix de kwark er voorzichtig doorheen.
Verwarm de overige 100 ml slagroom in een steelpan. Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de warme slagroom. Mix de gelatine vervolgens door het kwarkmengsel.
Spatel de overgebleven frambozen door de vulling. Giet de vulling op de taartbodem.
Drizzle de frambozenpuree over de taart en maak met een mes zigzaggende bewegingen. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de frambozen kwarktaart met de extra frambozen en eventueel nog wat frambozenpuree, mocht je die over hebben.
Variatietips
- Geen frambozen in huis? Gebruik aardbeien, bramen of een mix van rood fruit?
- Liever een wat frissere taart? Meng een beetje citroenrasp door de kwark.
- Wil je hem net wat feestelijker maken? Garneer met munt, poedersuiker of kleine meringues bovenop.
Bewaartip
Je kunt de frambozen kwarktaart tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar hem wel goed afgedekt, dan blijft hij het lekkerst.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in