
Gehaktspiesjes met courgette salade
Gehaktspiesjes komen in veel verschillende keukens voor, zoals de Midden-Oosterse, Griekse en Mediterrane keuken. Van Marokkaanse kefta en Indiase seekh kebab tot Griekse souvlaki en Turkse köfte: elk land heeft zo zijn eigen speciale kruiden en specerijen die de gehaktspiesjes een unieke smaak geven. Onze variant met gemengd gehakt, chorizo en zongedroogde tomaat (geserveerd met een frisse courgette salade) is weer eens wat anders – supermakkelijk te maken en een graag geziene gast op je volgende tuinfeest of BBQ-partijtje.
Variatietip
Gebruik voor een vega variant van deze gehaktspiesjes eens plantaardig gehakt en vervang de chorizo voor fijngehakte olijven.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 75 gr chorizo
- naanbrood
- 2 courgette (geel en groen)
- 1 ui
- 6 takjes dille
- 2 citroenen
- 50 gr zongedroogde tomaat
- 6 el Griekse yoghurt
- 60 gr pecorino kaas (geraspt)
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- 8 spiesjes, grillpan
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de chorizo en zongedroogde tomaat in hele kleine stukjes. Meng de ui, chorizo, 0,5 theelepel zout en zongedroogde tomaat door het gehakt en kneed 2-3 minuten goed door.
Vorm 8 worstjes van het gehakt en steek ze op een spiesje. Druk ze goed tegen het spiesje aan zodat ze er niet vanaf vallen. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Tip: Kies je voor houten spiesjes? Laat ze dan eerst 30 minuten in water weken, zo verbranden ze niet in de grillpan of op de bbq.
Maak ondertussen de courgette salade. Snijd de courgette in hele dunne plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline. Meng in een kommetje citroensap en olijfolie door elkaar. En breng op smaak met peper en zout. Schenk over de courgette plakjes. Hak de dille fijn, strooi over de salade en schaaf er flink wat pecorino over.
Grill de gehakt spiesjes, regelmatig omdraaien, 6-7 minuten in een grillpan of op de bbq. Serveer met een platbrood en een lekkere klodder Griekse yoghurt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan