Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Waarom hebben we deze Mexicaanse ovenschotel niet eerder gemaakt? Het is met recht een makkelijk recept te noemen en zo lekker. En ook nog gezond! We zijn echt super enthousiast over dit recept. We hebben nu quinoa gebruikt, wat koolhydraatarm en glutenvrij is. Weer eens wat anders een quinoagerecht uit de oven. Heb je iets minder tijd? Probeer dan eens de Mexicaanse quinoa salade.

 

Mexicaanse ovenschotel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr quinoa
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 paprika's (verschillende kleuren)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje mais (150 gram)
  • 1 klein blikje kidneybonen (160 gram)
  • Handje verse koriander (15 gram)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 15 minuten nodig. Dit zou je eventueel ook al de avond van tevoren kunnen doen.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  4. Voeg de komijn en chilivlokken toe en bak dit kort mee.

  5. Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee.

  6. Voeg nu de tomatenblokjes toe. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg deze bij de tomaten.

  7. Voeg de gekookte quinoa toe en meng het door elkaar. Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.

  8. Verdeel de Mexicaanse quinoa over een ingevette ovenschaal. Maak het af met de geraspte kaas.

  9. Bak de Mexicaanse ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is. Garneer met de verse koriander.

  10. Serveer eventueel met wat tortillachips en zure room.

Mexicaanse ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in