
Mexicaanse quinoa salade
Zin in een lekkere quinoa salade? Quinoa is een zaad en dus geen graan. Het is dus glutenvrij, koolhydraatarm en super gezond. Naast het feit dat quinoa heel lekker is, is het ook nog eens heel makkelijk om klaar te maken. In de supermarkt koop je voorgekookte quinoa en deze bereid je op dezelfde manier als couscous. Aan deze quinoa salade komt geen pan aan te pas. Lekker, simpel en ook nog gezond ook. Liever vega? Laat de chorizo dan achterwege. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr quinoa
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 100 gr maïs (uit blik)
- 1 avocado
- Sap van een halve limoen
- 100 gr chorizo
- 40 gr cheddar
- 40 gr tortilla chips
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Doe de quinoa in een kom en giet er kokend water op tot 1 cm boven de quinoa. Dek de kom af met een bord en laat het 10 minuten staan. Als al het vocht opgenomen is, is de quinoa klaar. Roer deze door elkaar met een vork. Voeg het sap van een 1/2 limoen toe, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
Pel de ui en snij deze in halve ringen. Spoel de kidneybonen en de maïs af en laat het vervolgens uitlekken. Was en halveer de tomaatjes en snij de avocado in blokjes. Snij de chorizo in plakjes en de verse cheddar kaas in kleine blokjes.
Voeg alle ingrediënten bij toe aan de quinoa e en meng het door elkaar. Serveer de quinoa salade met de tortilla chips.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan